Am fost astăzi să văd noile periferice Asus ROG Strix, o tastatură de gaming și noi căști premium pentru pasionații de jocuri video. Strix Fusion 500 sunt căști dedicate echipelor de gameri profesioniști, iar tastatura este optimizată pentru performanță și personalizare fără egal. Sunt compativile Aura Sync.

Asus Rog Strix Fusion 500
Asus Rog Strix Fusion 500

ROG Strix Fusion 500

Căștile sunt cu adevărat SF, par din Altered Carbon, nu din prezent. E drept că sunt și destul de lucioase pentru gustul meu. Construite de la zero cu atenție la fiecare detaliu – sunet foarte bun 7.1 și mod audio personalizat realizat de Bongiovi, amplificator de calitate integrat DAC cu un standard superior de calitate, difuzoare mari cu sunet puternic și clar, control prin touch, conectori multipli (USB, PS4, Nintendo Switch, Xbox și altele). Incude blocarea zgomotelor externe, are pernele anti-transpirație și bineînțeles culori personalizabile.

Se pot sincroniza căștile echipei să aibă aceeași culoare și aceleași ritmuri pentru toți membrii echipei. Prețul este undeva la 600-700 de lei, nu am reținut exact.

ROG Strix Flare

Tastatura mecanică ROG Strix Flare are butoanele cu comunitatoare Cherry MX RGB, realizate în Germania pentru performanțe maxime, viteză și precizie în apăsare, răspuns tactil și culori sincronizate. Este compatibilă cu tehnologia Aura Sync, se poate controla de pe smartphone. Butoanele de control media sunt în partea stângă-sus, oferă posibilitatea de ajutare a volumului în timpul jocului, în timp ce portul USB de pe tastatură permite conectarea facilă a altor dispositive.

ads

ROG Strix Flare oferă un nou nivel de personalizare, având o insignă iluminată care poate fi introdusă direct în tastatură. Jucătorii pot păstra logoul ROG preinstalat sau își pot crea propriul design pe șablonul brut furnizat și îl pot vedea iluminat cu Aura RGB. Insigna poate fi ușor personalizată prin utilizarea vopselei și a stickerelor imprimate, sau gamerii pot apela la serviciile de printare profesională sau gravare laser pentru un aspect premium.

Tastele iluminate individual sunt montate într-o carcasă dublu-texturată, care afișează designul ROG, în timp ce un șir de LED-uri aflate sub ambele laterale ale carcasei creează o strălucire vibrantă, care extinde iluminatul personalizat dincolo de tastatură.

Tastatura ROG Strix Flare va fi disponibilă în România în prima parte a lunii aprilie, la un preț de aproximativ 800 lei (TVA inclusiv).