Asus a prezetat azi noua generație de laptopuri cu procesoare Intel Haswell și a ales să facă acest eveniment la Cheile Grădiștei. Deși vânzările de computere sunt pe un trend negativ, principalele studii de piață arată că trimestrul doi din 2013 vânzările au scăzut cu 10-15% comparat cu anul anterior, piața de tablete a ajuns și va depăși vânzările de computere în 2015. Asus estimează că va vinde anul acesta 25 de milioane de tablete anul acesta, comparat cu 6,3 milioane în 2012.

Liviu Marica, Asus Romania
Liviu Marica, Asus Romania

În România, conform unui raport preliminar pe Q2 2013, Asus este numărul unu în vânzări. Au fost pe primul loc și în trimestrul patru 2012.

Noua gamă de laptopuri include modelele “value”, X-series, produsele care oferă cel mai bun raport calitate/preț – apoi vine seria VivoBook, care oferă și touch, seria Transformer BOok, seriile N și G (multimedia și gaming), iar la vârf seriile Taichi și Zenbook.

Asus X450/X550 oferă acum Haswell, design mai subțire, materiale premium, tehnologii avansate. Ice cool este o tehnologie care menține mereu zona de sub tastatura (palmrest) la o temperatură scăzută. Tehnologia este de-acum pe laptopurile ieftine.

Asus VivoBook
Asus VivoBook

Modelele Asus VivoBook, dedicate celor care nu cumpără produslele cele mai scumpe, dar nici nu vor cel mai mic preț. Oferă față de gama de bază un ecran touchscreen foarte sensibil, materiale mai bune, design subțire, putere de procesare. Au tehnologiile de conectare mai bune USB 3.0, Bluetooth 4.0, procesoare pînă la Core i7. Gama VivoBook este numărul unu mondial ca și cotă de piață pe laptopuri touchscreen.

Asus seria N
Asus seria N

Seria N este pentru cei care doresc un sistem multimedia N550/N750 au ecran de 15,6/17 inch și tehnologia de sunet Bang&Olufsen cu subwoofer. Vin cu ecrane Full HD IPS, inclusiv touchscreen. Unghi larg de vizualizare, timp de răspuns mic, gamă de culori extinsă și optimizare pentru vizionarea filmelor. Plăcile grafice vin acum în versiuni de 2 sau 4GB, suportă 16GB de RAM.

Seria G este dedicată pasionaților de jocuri, sunt configurabile, oferă tehnologie video 3D, sunet avansat cu subwoofer încorporat, G750JX ia peste 20.000 de puncte în 3D Mark Vantage. Placa grafică este mult mai puternică, iar laptopurile oferă stocare high-performance – 256GB SSD + 750GB la 7200 rpm, sau poți alege echilibrat SDD+HDD de capacitate sau poți opta doar pentru stocare 2xHDD de 1,5TB la 5.400 rpm. Poți alege între ecran 2D sau 3D, poți pune pe el 32GB de RAM.

Seria de vârf, Zenbook, aduce un nou model, UX31LA – Zenbook Prime cu touchscreen. Include acum WiFi ac, suportă SSD de 512GB, 8GB de RAM, procesoare Haswell. Două modele noi, Zenbook UX301/UX302 un laptop care este acoperit cu Gorilla Glass și pe capac, pentru că aluminiu se zgârie. Palmrest-ul este acoperit cu sticlă mată. Display-ul are rezoluție 2560×1440 pixeli.

Tablete Asus

Cel mai popular s-a dovedit a fi Nexus 7, care se vinde bine în continuare, iar acum vine versiunea nouă. În curând ajunge și la noi. Asus a încercat să intre în zona mass-market cu MemoPad, iar de asemenea urmează o versiune îmbunătățită și cu un preț excelent. Termin și eu review-ul în câteva zile. Există și versiuni colorate, ecranul este IPS  HD 1280×800 pixeli, procesor quad-core, cameră foto cu 5 megapixeli, autonomie excelentă. Prețul va fi pe la 700 de lei. Versiunea un pic mai avansată este Fonepad, model care se vinde și la operatori și urmează un model mai puternic, ecran IPS, procesor dual-core la 1,6Ghz, autonomie excelentă.

Urmează Fonepad Note – cu ecran Full HD de 6 inch  (450cd/m2, 367ppi), procesor Atom dual-core la 2GHz, 2GB de RAM, cameră foto de 8 megapixeli, vine în septembrie/octombrie în România. Slotul de carduri este de pînă la 64 GB.

Pe zona de 10 inch, Asus a lansat Memopad Smart, dar acum vine o versiune actualizată cu ecran Full HD (1920×1200 pixeli), procesor quad-core și 2GB de RAM.

 

Revin cu mai multe imagini.