Am văzut astăzi o serie de gadgeturi noi de la Asus, un desktop de gaming compact, două monitoare, unul de gaming și unul curbat, un router nou și căștile 7.1 Centurion. Plus două mini-PC-uri interesante.

Vă scriu pe scurt despre fiecare. Asus ROG GR8 II este un desktop de gaming pregătit pentru VR, ultra-compact, are doar 4 litri și nu mai are doar componente de laptop, cum avea generația anterioară. Procesorul este Core i7 Kaby Lake pentru desktop, placa video este Asus GeForce GTX 1060, dispune de 32GB de RAM și are performanțe de gaming serioase. Are și tehnologiile exclusive ROG: SupremeFX, Sonic Studio III, Sonic Radar III și GameFirst IV oferă o experiență unică. Desktopul integrează iluminatul ASUS Aura Sync, cu 12 moduri de sincronizare și o varietate de periferice ROG compatibile, pentru milioane de opțiuni. Modelul este disponibil pe piața românească în diverse configurații, prețurile pornind de la aproximativ 5.400 lei (TVA inclusiv).

Monitorul de gaming Asus Swift PG258Q are rată de refresh nativă de 240Hz. Diagonala este 24.5″ și are rezoluție FullHD (1920 x 1080), plus tehnologia G-SYNC pentru redarea fluidă a jocurilor. Are un timp de răspuns de o milisecundă și tehnologie Ultra Low Motion Blur. Împreună cu acest sistem am văzut și căștile Asus ROG Centurion, cu sistem de sunet 7.1. Au și un stand smart, conectarea se face cu cabluri și căștile merg doar cu amplificatorul lor special. Au de asemenea tehnologia de lumină Aura, plus un proiector care poate reda sigla echipei sau numele proprietarului.

ads

Mi-a plăcut tare monitorul curbat Asus Designo MX38VQ, care pe lângă imaginea de calitate foarte bună și senzația că ești în mijlocui acțiunii, vine cu un sistem de încărcare wireless pentru terminalele smartphone. Practic, pui telefonul pe stand și se încarcă în timp ce lucrezi sau te uiți la clipuri. Monitorul are și un sistem de sunet bun. Conținutul de pe ecran era redat 4K de pe un mini-PC Asus, mi se pare incredibil cât de bine rulează un sistem care poate fi ascus foarte ușor, e cât un portofel. De asemenea, am văzut Tinker Board, un fel de Raspberry Pi pentru dispozitivele Internet of Things.

Încă o vedetă în prezentarea Asus, noul router dual-wan AC2600, care poate susține pînă la 250 de conexiuni simultane. În curând îmi trebuie unul și acasă 🙂

Galerie foto