Am fost astăzi la evenimentul în care Asus a prezentat la București noile modele de notebook-uri din gamele ZenBook și VivoBook, anunțate cu doar câteva zile în urmă la Computex 2019 în Taiwan. Sunt două vedete oficiale anul acesta, la aniversarea de 30 de ani de la înființarea companiei. Modelul cu două ecrane Zenbook Pro Duo și modelul special aniversar, ZenBook Edition 30.




Review realizat de echipa Consordini.

ZenBook Pro Duo (UX581)

Noul ZenBook Pro Duo a fost adus la noi în premieră în Europa, după ce a captat atenția globală prin noul ScreenPad Plus integrat. Are sub display un ecran tactil secundar de 14″ plasat de-a lungul întregii tastaturi, care interacționează perfect cu ecranul principal de 15″, îmbunătățind interactivitatea cu notebook-ul și lucrul la proiecte creative.

Versiunea de top și care va fi adusă în România inițial are ecran 4K și ScreenPad 4K, iar la anumite aplicații se pot combina ambele ecrane pentru o vizualizare pe spațiu mai mare. Touchscreen-ul are aspect 32:9, furnizând un spațiu vizual de lucru mult mărit, în timp ce sistmeul păstrează forma unui laptop standard. Ecranul principal este OLED NanoEdge are ramă îngustă pe toate cele patru laturi, rată de contrast de 100.000:1 și acoperire 100% DCI-P3.

ZenBook Pro Duo este conceput pentru performanță extremă, pentru a stimula creativitatea utilizatorilor. Acesta are la bază un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i9 cu opt nuclee, din generația a 9-a, cu o frecvență Turbo Boost fără precedent ce ajunge la 5GHz și 32GB de memorie RAM DDR4. Acceleratorul grafic NVIDIA GeForce RTX 2060, bazat pe arhitectura NVIDIA Turing, este un model etalon ce creează în timp real efectele razelor de lumină, pentru un realism fără egal. O unitate SSD PCIe 3.0 x4 cu capacitatea de până la 1TB asigură accesul ultra-rapid la date, iar portul USB Type-C (USB-C) oferă suport Thunderbolt 3.

ZenBook Pro Duo (UX581)

ZenBook Edition 30

Ediția aniversară se bazează pe moștenirea Asus, continuă seria de dispozitive acoperite cu piele. În 2006, Asus a creat colecția de piele S6F, primul laptop din lume care folosea un capac acoperit cu piele autentică. ZenBook Edition 30 aduce un aspect futurist pe lângă cel clasic, având un capac acoperit de piele italiană Pearl White – cusută manual. Laptopul are logo-ul aniversar, placat cu aur. ZenBook Edition 30 este echipat exclusiv cu un set complet de accesorii premium, incluzând un mouse Pearl White, o cutie cu aspect de piele și un mouse pad și o husă de piele autentică.

Noi laptopuri ZenBook

Noile modele ultra-ușoare și ultra-portabile ZenBook se bucură de cele mai mici dimensiuni din clasa lor, posibilă datorită ecranelor NanoEdge cu ramă foarte îngustă. Sunt versiuni de 13,3”, 14” și 15,6”, vin cu procesoare Intel Core i7 din generația a opta și opțiuni pentru grafică, inclusiv Nvidia GeForce MX250. ZenBook 15 este echipat cu GeForce GTX 1650 pentru performanță. Toate modelele sunt echipate cu SSD-uri PCIe și până la 16GB de memorie RAM, făcând din ZenBook alegerea ideală.

Laptopuri VivoBook

Alături de ZenBook a fost reînnoită și seria VivoBook. Noile modelele VivoBook S14 (S432) și S15 (S532) dispun în mod opțional de noul touchpad ecrna botezat ScreenPad 2.0, care le sporește eficiența în multitasking. Ambele laptopuri dispun de carcase metalice cu finisaje în multiple culori și integrează ecrane NanoEdge cu rama aproape invizibilă, raportul ecran-carcasă urcând până la 88%.

Balamaua ErgoLift îmbunătățește confortul în timpul tastării, prin înclinarea tastaturii la deschiderea ecranului. Având la bază procesoarele Intel ce urcă în gamă până la Core i7 și grafica NVIDIA GeForce MX250, noile laptopuri dispun, de asemenea, de SSD-uri PCIe de până la 1TB. Acestea sunt primele modele VivoBook ce beneficiază de o cameră infraroșu (IR) și Wi Fi 6 (802.11ax). Cântărind doar 1,4Kg (S14) și 1,8Kg (S15), noile notebook-uri VivoBook pot intra cu ușurință în gențile compacte, fiind ideale pentru utilizatorii care călătoresc frecvent.

Noile laptopuri vor fi disponibile în România la finalul lunii septembrie 2019. Prețurile configurațiilor ZenBook Pro Duo (UX581) vor porni de la aprox. 12000 lei (taxe incluse).

Galerie foto