În prima zi a vorbit Cristian Manafu despre tendințe în online și social media, iar apoi Alex Negrea despre Facebook și Iulian Pădurariu despre start-up-ul său de la Cluj specializat în car-sharing. Ziua doi a început cu Cătălin Năstăsoiu, Ronativ.
Prezentări și discuții
Un artist care folosește conturul României pentru a crea diverse obiecte, funcționale, unele lucrate manual, altele printate 3D, altele digitale, dar toate conținând această identitate. El cel care a creat identitatea de brand la Pro TV. A plecat în America și abia apoi a realizat cât de importantă era pentru el identitatea, originea din România, din Buzău.
Două exemple:
Urmează partea de social media / companii, agenții, bloggeri și prezentări. Alex Oancea de la Veka povestește despre campania #lafereastramea, găsiți imaginile urmând hashtag-ul pe Instagram sau Facebook.
Matei Psatta de la Leo Burnett, împreună cu Oana Ioja de la Telekom prezintă strategia din spatele campaniei Panadalia, cu care operatorul încearcă să se apropie de tineri și să creeze o imagine mai prietenoasă a companiei. Au înțeles că simpla înșiruire de beneficii oferite nu este de ajuns pentru consumator, ci el trebuie să se identifice cu brandul. Pe de altă parte tinerii sunt foarte greu de convins, sunt influențați de ceea ce se întâmplă afară.
Cei de la Unicredit au prezentat campaniile realizate și inițiativele pentru zona de online banking. Interfața site-ul s-a schimbat de la simpla pagina de prezentare, la o experiență personalizată, spun oficialii companiei.
Sesiunea a doua
Prima prezentare este despre “Curajul de a te răzgândi”. Radu Atanasiu, care predă Critical Thinking la Maastricht School of Management România. Fact: disponibilitatea de a pine la îndoială propriile convingeri este benefică. Nu avem dezbateri coerente, nu discutăm idei în contradictoriu. Dacă am putea să ne asumăm aceste discuții și să acceptăm și alte opinii, am fi mai buni, de succes, mai mulțumiți cu noi înșine.
Nu trebuie să ascultăm opinia majorității, nu trebuie să adoptăm păreri doar pentru că mari oameni au spus asta, nu trebuie să ascultăm de autoritate. Ideile trebuie trecute prin propriul filtru și gândirea personală. Dacă aveți vreodată ocazia să mergeți la o prezentare a lui Radu, nu ratați ocazia.
Activități offline
Ca de obicei la tabără, au fost numeroase activități offline, pe lângă muzică și distracție. De exemplu, la proba sub presiune, am reușit să luăm marele premiu rezolvând un caz concret de campanie social media pentru unul dintre brandurile implicate: Eisberg. Sigur, meritele merg la Andrei și Marian, dar a câștigat echipa 🙂
Cei de la Activia au avut o idee bună, să facă un bar cu “cocteiluri smoothie” bazate pe iaurt, care erau la fix pentru micul dejun. La polul opus, cea mai neinspirată idee a fost de la Telekom: l-au adus pe Pandalie să ne dea trezirea dimineață, făcând gălăgie prin hotel. Vestea bună e că toată lumea a ajuns la prezentări la timp. Mă rog, aproape toată lumea. Am avut anul ăsta și un concurs de fotografie organizat de HTC, care a premiat pe unul dintre participanți cu un telefon One A9.
Social Media Camp este un eveniment susținut de Staropramen, Telekom, UniCredit Bank, Calif, Eisberg, Veka, HTC, Chivas, Banca Transilvania, Danone, Splat și Coca-Cola. Mașina oficială a taberei este Renault.