Am fost ieri la o întâlnire cu noua echipă Asus pe zona de componente, iar printre produsele prezentate s-au numărat căștile Asus RoG Delta și accesoriile de gaming din noua serie TUF. Căștile le văzusem și cu ocazia prezentării Asus ROG Phone, fiind primele căști cu USB Type-C, perfecte pentru smartphone.

 

 

Asus ROG Delta

Căștile de gaming Asus ROG Delta sunt disponibile oficial în România la un preț de circa 900 de lei. Concepute în mod special pentru jocurile FPS (first-person shooter), căștile sunt foarte ușoare și de confortabile. Sunt primele căști de gaming din lume dotate cu un QUAD DAC ESS ES9218 de înaltă fidelitate, ceea ce le permite să le ofere jucătorilor pasionați un sunet impecabil. ROG Delta au conector USB-C și vin cu un adaptor de USB-C la USB 2.0 pentru a putea fi folosite atât pentru gaming pe PC, cât și pe consolă sau dispozitive mobile. Iluminarea RGB circulară le conferă căștilor un stil aparte, iar jucătorii pot ieși astfel în evidență.

Sunt echipate cu difuzoare Asus Essence, cu incinte audio cu tehnologie de etanșare a camerelor acustice și tehnologie de diversificare a semnalului audio, ce le permite să ofere un sunet de înaltă calitate, cu profunzime și variații ale basului care aduc o experiență de gaming captivantă. Cupele ergonomice în forma literei D au pernuțe ROG Hybrid pentru un confort superior.

ROG Delta încorporează convertorul digital-analogic SOC (System-On-a-CHIP) ESS ES9218 QUAD DAC care permite procesarea audio de înaltă calitate, fiecare DAC fiind dedicat procesării unei zone de frecvență audio, de la unde joase, la medii, la înalte și ultra-înalte. Cele patru semnale audio combinate oferă un sunet clar cu un raport semnal-zgomot de 127dB, superior căștilor existente în prezent pe piață. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot sesiza toate sunetele din joc cu o acuratețe extraordinară, ceea ce le va permite să detecteze corect distanța la care se află adversarul, direcția pașilor, locurile de unde se aud focurile de armă și multe altele.

ROG Delta sunt dotate, de asemenea, cu tehnologia Hyper-Grounding care blochează interferențele electromagnetice cu ajutorul unui design unic al PCB-ului, cu mai multe straturi. Difuzoarele au fost actualizate cu tehnologia Audio Signal Diversion care le oferă un strat circular care separă sunetele de frecvență înaltă, joasă și medie, reducând interferențele pentru o experiență audio clară. Difuzoarele au o frecvență largă de răspuns, între 20Hz–40kHz, pentru un bas puternic, optimizat pentru gaming, astfel încât jucătorii să poată auzi fiecare detaliu în timp ce se bucură de o experiență audio captivantă. Căștile au incinte audio etanșate, concepute de inginerii audio de la ASUS, care permit obținerea unei game mai largi de sunete, echilibrate și clare.

Accesorii de gaming Asus TUF

Dacă ROG vine de la Republic of Gamers, seria TUF își trage numele de la The Ultimate Force. Sunt produse de gaming rezistente și mai accesibile decât produsele ROG. Sunt disponibile în magazinele din România mouseul TUF Gaming M5, tastatura TUF Gaming K5 și căștile TUF Gaming H5.

Mouseul TUF Gaming M5 oferă confort și performanță. Noul model este compact, ergonomic și ușor, fiind echipat cu un senzor optic de înaltă precizie. Comutatoarele Omron sunt garantate pentru 50 de milioane de click-uri, iar stratul special de acoperire îi conferă o durabilitate de excepție, chiar și pentru un regim de utilizare solicitant.

Căștile TUF Gaming H5 îmbunătățesc experiența audio în jocuri, redând un sunet bogat și captivant. Designul cu greutate redusă le asigură un nivel ridicat de confort pe durata sesiunilor prelungite de jocuri, iar bareta din oțel inoxidabil le dă mai multă elasticitate și o rezistență sporită. Oferă un sunet virtual surround pe 7.1 canale la simpla apăsare a unui buton de pe modulul de control. Căștile au difuzoare ASUS Essence de 50mm cu incinte acustice ermetice și folosesc un conector audio-jack de 3,5mm, ceea ce le permite să fie folosite împreună cu diverse platforme, precum PC, Mac, PS4, Xbox One, Nintendo Switch și telefoane mobile.

Tastatura TUF Gaming K5 oferă performanțe fără compromis și o durabilitate de excepție, fiind echipată cu comutatoare TUF Gaming Mech-Brane concepute să furnizeze un răspuns tactil ferm la fiecare apăsare. Comutatoarele sunt montate într-un cadru rezistent la vărsările accidentale de lichide (până la 60 ml), întărit cu un strat special de acoperire, certificat pentru utilizarea intensivă.

Căștile ASUS TUF Gaming H5 sunt disponibile în magazinele specializate la prețul de aproximativ 450 de lei (TVA inclusiv). Mouse-ul TUF Gaming M5 poate fi achiziționat cu aproximativ 180 de lei (TVA inclusiv), iar tastatura TUF Gaming K5 va fi disponibilă în perioada următoare la prețul de aproximativ 350 de lei (TVA inclusiv).