D-Link ne-a prezentat azi conceptul său de casă inteligentă și echipamentele realizate în acest sens, toate sunt deja în magazine și pot fi cumpărate și utilizate. Inclusiv router-ul și camera pe care vi le-am prezentat eu deja. Dar sunt mult mai multe, de la senzori de mișcare, prize inteligente, streaming de muzică și altele.

Laurențiu Trocan - Country sales manager D-Link România
Laurențiu Trocan – Country sales manager D-Link România

Laurențiu Trocan ne-a prezentat ideile principale, produsele utilizate și aplicația realizată de D-Link. Este mai ușor să înțelegeți cum funcționează din clipul video de mai jos.

VideoEchipmente folosite

D-Link este unul din marii producători de echipamente de rețea și face parte dintr-un grup taiwanez care deține o altă companie responsabilă cu producția de echipamente pentru alte branduri mari din acest domeniu. Echipamentele realizate de D-Link sunt multiple, de la routere, modem-uri, switch-uri și dispozitive de rețea la camere de supraveghere, dispozitive de înregistrare în rețea, sisteme de management pentru rețele de camere și tot înainte spre dispozitive mobile, LTE și 3G, modem-uri de buzunat, dispozitive hotspot și servere pentru aplicații. Zona de digital home este acum pe val, iar produsele prezentate au fost chiar interesante.

Senzorul de mişcare Home DCH-S150 Wi-Fi și priza Smart Plug Home DSP-W215 sunt geniale. Se conectează la Wi-Fi, iar utilizatorii le pot monitoriza prin intermediul unei aplicații mobile – aplicaţia MyDlink Home – compatibilă cu sistemele de operare iOS şi Android. Prin aplicaţie este posibil să montaţi, să controlaţi şi interconectaţi noile dispozitive D-Link pentru locuinţa smart. Nu vă mai stresați dacă ați uitat mașina de călcat în priză, pentru că priza smart poate fi oprită de pe tabletă sau smartphone, cu o simplă apăsare pe ecran.

Priza deșteaptă monitorizează consumul și costurile cu energia, poate să respecte limite de folosire impuse şi să vă avertizeze în timp util în cazul unei supraîncărcări. Senzorul de mişcare este util atât pentru a aprinde noaptea lumina, când cel mic vrea la baie, sau pe post de paznic al casei, atunci când sunteți plecați. Detectarea mișcării poate determina aprinderea unei lămpi sau activarea camerei de supraveghere pentru a surprinde imagini din acea zonă.

Mi-a plăcut și abia aștept să testez dispozitivul audio DCH-M225 Music Everywhere, care transformă difuzoarele şi sistemele stereo în platforme wireless de streaming de muzică- transmite melodiile de pe orice smartphone, tabletă, computer pe orice difuzor activ care folosește o intrare audio stereo standard de 3,5 mm.

Gama de produse MyDlink Home va fi disponibilă în România începând cu luni, 23 februarie 2015, în rețeaua de magazine eMAG si Flanco.

Galerie foto

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!