Digi Mobil va oferi din toamnă acoperire la Metrou și va continua dezvoltarea rețelei 4G, pregătind rețeaua pentru 5G. Oficialii companiei spun că pe tehnologia TDD (2600 MHz) viteza va crește la 75 Mbps, iar pe FDD, dacă am notat corect, va crește la 100 Mbps.

Pe lângă extinderea acoperirii, continuă conectarea site-urilor mobile prin fibră optică pentru viteză mai mare. Vor fi instalate și noi site-uri pentru date mobile.

Servicii și tehnologii noi

Apelurile de voce vor trece pe viitor pe serviciul date. Doing Mobil a implementat deja tehnologiile VOLTE (Voice over LTE) și VoWiFi(Voice over WiFi). Oferă timp de răspuns mai rapid, calitate mai bună, reduce consumul de energie de la bateria telefonului. Se și extinde acoperirea oriunde ai Wi-Fi.

ads

Operatorul chiar pregătește și actualizări pentru terminalele existente în piață pentru a suporta VoLTE. Fără taxe suplimentare pentru clienți.

Despre roaming

Suprataxa de roaming Digi Mobil va fi de 6 euro per 1Gb de date. Digi plătește către operatorii europeni 7,7 euro per GB, conform calculului Comisiei Europene. Operatorul așteaptă încă un răspuns de la ANCOM pe tema roamingului.

Creștere și planuri de dezvoltare

Digi Mobil are acum 3.305.000 clienți, la finalul T1 2017 (31 martie). Au crescut și pe trimestrul al doilea al acestui an, dar urmează să se anunțe oficial rezultatele. Abonamentul Optim Nelimitat a crescut masiv. Ianuarie – mai 2017 portarile în Digi au crescut cu 22%. Mai mult de 1. 2 milioane clienți portati.

Continuă creșterea 4G și pregătirea rețelei pentru tehnologia 5G. Continuă creșterea acoperirii pentru voce și capacității pentru date mobile. Servicii noi precum Smart city, M2M, latente cât mai mici.

La ora actuală subt 853 site-uri 4G 2600 MHz, TDD, 1870 site-uri cu 2100 MHz, FDD. Acoperirea 4G 50% din populație, continuă extinderea, la 3G teritoriu 85% și populație 99%.

În martie 2016 2% din trafic era pe 4G, astăzi peste 50%.

Există și 4G pe 3700 MHz va fi folosit peste câțiva ani. Pînă la 1Gbps, acum lipsesc terminalele.

Ofertele Digi

Avantajul rămâne faptul că oferă minute și date mobile fără costuri suplimentare. Exista acum oferta cu 50GB de date 4G la orice abonament. Orice dispozitiv în rate fără costuri ascunse, în 24 de rate, parteneriat cu ING. Avans redus comparat cu ofertele anterioare.

Telefoanele 4G din oferta Digi sunt compatibile cu ambele tipuri de 4G. Modele ieftine, dar și telefoane premium.