Vodafone România prezintă astăzi detalii privind utilizarea serviciilor telecom în zona machine-to-machine (M2M) și despre tehnologia 4G în aplicații industriale. Oficialii operatorului  spun că noua economie, Economia 4.0, este bazată pe noile tehnologii. 

  

Smart retail. Prima aplicație este pentru vitrine sau tonomate conectate, proprietarul poate ști în timp real ce se întâmplă – funcționează ok, câtă marfă este , cum merg vânzările, de câte ori s-au deschis ușile … la ce ore se cumpără mai mult. Când expiră produsele și care , poți face o ofertă specială pentru a le vinde mai rapid .
Vezi unde se consumă curent electric inutil, că nu merg vânzările .

ads

Digital Signage. Televizoare sau monitoare conectate pe care rulează reclame sau oferte, cu ajutorul conectării controlezi totul de la distanță . Poți schimba totul dintr-o consolă centralizată , poți schimba în toate locațiile simultan . Reduci timpul de așteptare și nu mai sunt necesare deplasări în diverse locații. Interfața de control este simplă , ca la orice aplicație modernă. Poți vedea statistici de utilizare și le poți corobora cu informații despre vânzări aproapre în timp real.

Supraveghere. Cu ajutorul rețelelor de camere video se preia controlul centralizat , chiar dacă sunt camere analog, se pot seta notificări și alarme în anumite condiții. Acces de la distanță , arhive digitale și așa mai departe.

Logistică auto. Se pot urmări flote de mașini, camioane, bunuri transportate pentru a avea informații în timp real despre localizare, unde sunt, cât au mers și cât mai au pînă la destinație. Se văd distanțe  parcurse în timpul liber, week-end, cât au stat pe loc, consum pe fiecare mașină… Se văd statistici de viteză la fiecare vehicul. Care sunt șoferii care merg peste viteza legală, se înregistrează datele cu numărul de înmatriculare. Acces inclusiv pe smartphone din aplicație, poți să dai mesaj direct șoferului ce să facă.