Samsung începe 2021 în forță cu primul eveniment oficial înainte de CES. Au prezentat gamele de televizoare 2021 Neo QLED, MicroLED și Lifestyle. Este cel de-al 15-lea an sub titulatura de cel mai important brand global de televizizoare.

Samsung și-a prezentat astăzi portofoliul de televizoare Neo QLED, MicroLED și Lifestyle din 2021 în cadrul primului eveniment virtual “First Look” înainte de CES 2021. Noua gamă evidențiază angajamentul făcut de Samsung pentru accesibilitate, sustenabilitate și inovație, cu ajutorul unor noi progrese tehnologice care redefinesc rolul și importanța televizorului în casele utilizatorilor.

În următorii ani, Samsung va începe o călătorie sub deviza „Going Green” în linie cu operațiunile de business a categoriei de televizoare prin următoarele programe de sustenabilitate pe termen lung:

  • reducerea amprentei de carbon și îmbunătățirea eficienței energetice;
  • design sustenabil al ambalajului;
  • telecomandă alimentată solar: în 2021, televizoarele Samsung vor fi pentru prima dată echipate cu o telecomandă alimentată cu energie solară care poate fi reîncărcată la lumina interioară, lumina exterioară sau prin cablu USB;

Neo QLED – nouă generație pentru tehnologia ecranelor

Samsung introduce o cu totul nouă tehnologie de display, Neo QLED, pe modelele sale din gama superioară, atât pentru rezoluția 8K, cât și pentru 4K. Compania sud-coreeană duce astfel tehnologia QLED la nivelul următor, activată printr-o nouă și complexă sursă de lumină, Quantum Mini LED, controlată cu precizie de tehnologia proprie Quantum Matrix și de procesorul Samsung Neo Quantum, un procesor de imagine puternic, optimizat pentru Neo QLED.

Samsung Neo QLED utilizează tehnologia proprie Quantum Mini LED, bazată pe noile LED-uri revoluționare, cu dimensiunile de 40 de ori mai mici decât cele ale unui LED convențional. Tehnologia proprie Quantum Mini LED utilizează micro-straturi incredibil de subțiri, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri distincte. Tehnologia Quantum Matrix permite controlul ultra-precis al miilor de zone de mini-LED-uri asamblate cu desitate ridicată, controlând exact, pentru fiecare zonă, parametrii de imagine – permițându-le spectatorilor să se bucure de conținutul preferat așa cum este menit a fi vizionat.

Samsung Neo QLED mărește scala de luminanță la 12 biți cu 4.096 de pași; acest lucru permite zonelor întunecate să fie si mai întunecate și zonelor luminoase să fie și mai strălucitoare, rezultând o experiență HDR mult mai precisă, dinamică și captivantă. Acest control exact al mini-LED-urilor Samsung, este posibil doar prin utilizarea noului și puternicului procesor propriu Neo Quantum, cu capacități de upscaling mult îmbunătățite. Față de modelele de până acum, care utilizau o singură rețea neurală, prin utilizarea a până la 16 tipare de rețea neurală diferite, fiecare dintre ele coordonată distinct prin tehnologia de up-scale AI și deep learning, procesorul Neo Quantum poate optimiza, la niveluri neatinse până acum, calitatea imaginii la rezoluțiile 4K și 8K, indiferent de rezoluția inițială a conținutului nativ.

Samsung Micro-LED altă abordare

În 2021, promisiunea tehnologiei Micro LED se concretizează. Prin noua gamă MICRO LED, Samsung prezintă pentru prima dată tehnologia Micro LED într-un design de televizor pentru uzul consumatorilor – o experiență vizuală uluitoare pe un ecran generos, de ultimă generație.

Disponibil pentru început cu diagonalele 110” (279cm) și 99” (251cm), iar până la sfârșitul anului și în alte dimensiuni mai mici, noua gamă Samsung MICRO LED utilizează ecrane cu 24 de milioane de LED-uri auto-emisive, activate invididual și cu dimensiuni micrometrice, producând culori proprii, contrast infinit și luminozitate uimitor de realiste. Completat de un design Monolith definit de un raport ecran-cadru de peste 99%, experiența de vizionare va fi impecabilă, putându-se admira doar calitatea imaginii.

Samsung și-a adaptat funcțiile Smart TV pentru a profita de ecranul generos al noii game MICRO LED. De exemplu, utilizatorii pot folosi funcția 4Vue (Quad View) pentru a viziona confortabil și simultan până la patru surse de conținut diferite pe un singur ecran. Utilizatorii pot conecta mai multe dispozitive externe, de exemplu pentru rula mai multe jocuri simultan sau pentru a urmări tutoriale și demonstrații în timpul jocului – totul la o calitate și magnitudine uimitoare.

Desigur că experiența senzorială auditivă a noului MICRO LED este la fel de captivantă ca și cea vizuală dată de imagine. Cu ajutorul funcției Majestic Sound, acesta oferă un sunet uluitor pe 5.1 canale integrat – oferind în orice încăpere o experiență cinematografică premium.

Televizoare lifestyle

Samsung adaugă noi valențe și dimensiuni gamei sale de televizoare Lifestyle 2021, cu un nou design ce reflectă preferințele și gusturile în continuă schimbare ale utilizatorilor. De la lansarea sa în 2017, cu cele peste 1 milion de unități vândute, The Frame a redefinit rolul televizorului, transformând ecranul în adevarate expozitii de picturi artistice uimitoare.

Versiunea din 2021 perpetuează specificul inovator al The Frame, continuând într-o formă mai fină și elegantă posibilitatea personalizării ramei și conținutului. Noul The Frame este aproximativ de două ori mai subțire în comparație cu modelele anterioare, replicând estetica unei picturi înramate. Noile opțiuni ale ramelor detașabile sunt disponibile acum în cinci culori și două stiluri diferite – Modern și Beveled – pentru a se potrivi cu estetica oricărei încăperi în care se află The Frame.

Printr-un abonament la noul magazin de artă The Frame, utilizatorii se vor putea bucura de peste 1.400 de picturi și opere de artă atent selectate. Noua tehnologie Samsung de auto-selectare bazată pe AI analizează preferințele individuale ale utilizatorilor pentru a recomanda opere de artă potrivite stilului fiecăruia.

Cu opțiuni aproape nesfârșite de personalizare, portofoliul de produse Lifestyle Samsung, precum The Frame, Serif, The Sero, The Terrace și The Premiere adaugă valoare ambientului oricărei locuințe.