Am fost astăzi la lansarea FIFA 18, recunosc că e impresionant evenimentul pe Arena Națională și având echipa națională în joc, chiar dacă ai noștri nu mai joacă fotbal cum o făceau odată. Măcar anul ăsta este și Hagi printre vedetele FIFA.

Am apucat să joc FIFA 18 pe un PS4, experiența este foarte plăcută, grafica foarte bună comparat cu FIFA 17. Știu jocul pentru că mă pune fi-miu la treabă, am luat la bătaie în FIFA 17 cât la niciun alt joc video. Testasem un pic FIFA 18 demo, dar este una să joci pe consolă de jocuri, cu controller, alta să joci demo pe PC. În orice caz, se mișcă excelent și pe PC, doar că trebuie să văd cum pot conecta controllerul de Xbox. Am găsit niște sugestii online.

O echipă din România de la Electronic Arts a colaborat programatori din Canada pentru realizarea jocului. FIFA 18 rămâne probabil cel mai cunoscut joc video despre fotbal din toate timpurile. Acum au avut și un parteneriat cu Federația România de Fotbal, pentru ca echipa națională a României să fie inclusă oficial în FIFA 18. Exista și anul trecut, dar nu mai corespundeau toți jucătorii și nu se făceau schimbări prea des. Să vedem varianta actualizată, să sperăm cu Cotra pe banca tehnică.

ads

Legat de Hagi, el trebuia să fie în orice joc despre fotbal și ar trebui să fie exemplu în orice club de fotbal din România. Și chiar trebuie să începem să-l recunoaștem și ca antrenor, cu toate gafele lui. E bine că este în FIFA 18 alături de Maradona, Ronaldo și alții. Chiar este locul lui acolo.

Printre noutățile FIFA 18 se numără Real Player Motion Technology, care imită mișcările specifice ale jucătorilor, cât și o grafică extrem de realistă. Pentru prima dată există și variantă FIFA 18 pentru Nintendo Switch.