Oficialii Google spun că dincolo de dotările hardware, funcțiile AI fac din telefonul Google Pixel 4 un smartphone de top.

Evident, camera foto de la Pixel este una dintre cele mai bune din lume la ora actuală. Este printre puținele telefoane care poate fotografia stelele noaptea, doar trebuie ținut nemișcat. Super Res Zoom permite realizarea de imagini cu zoom incredibil fără o lentilă dedicata de zoom, dar cu detalii foarte bune. Top Shot permite editarea scenei dacă ai ratat un moment important, iar Photobooth Mode permite adăugarea de efecte speciale.

Noul asistent Google permite multitasking și utilizarea complexă a aplicațiilor. Recorder este o aplicație care înregistrează și transcrie audio.

Asistentul poate răspunde la telefon dacă nu cunoști numărul și îți poate spune dacă e o persoană, un apel de marketing si decizi ce faci mai departe, răspunzi sau închizi. Poți marca apelul ca fiind spam so scapi de el automat pe viitor.

Car crash detection permite să sune direct la 911 când este detectat un eveniment rutier major.

Telefonul simte prezența utilizatorului in cameră și știe când urmează să fie luat în mana. Când nu detectează prezența salvează cât mai mult din baterie. Luat de jos intră direct în aplicații. Sistemul recunoaște mai multe gesturi, precum schimbarea melodiei sau clipului cu o trecere a mâinii peste ecran. La fel se poate trece pe silent rapid.

Prin această tehnologie puteți interacționa cu personaje virtuale pe telefon, exemplul a fost un Pokemon.

De asemenea, Google Lens permite traducere de texte și poze, recunoaște rase de câini, plante, locații turistice, tablouri, dar și obiecte și sugerează de unde le poți cumpăra.

Am filmat câteva clipuri cu Pixel 4, încerc să revin cu un video pe tema asta, să vedem cum a ieșit. Probabil mâine este gata.

Mai multe funcții AI Google sunt in primul articol.

Cei de la Google nici nu au vorbit deloc despre partea hardware de la Pixel 4. La momentul actual doar 4XL mi se pare un competitor real pentru modelele flagship de la competiție. Altfel dotările lui simple nu prea îl fac să pară competitiv. Dar unele dintre aplicații sunt exclusive pentru Pixel.