Am văzut LG G5, încă o dată s-au confirmat toate zvonurile care circulau pe Internet. Devine de la an la an o alternativă tot mai bună pentru cei care caută un flagship cu Android și vor design, performanță și funcții speciale. Au trecut anul acesta pe design metalic și performanțele sunt bune de asemenea.

LG G5 Day (1)

Noul LG G5 preia multe elemente pe care și dorește orice utilizator de terminale de top. Ecranul de 5.3 inch este un pic mai compact decât LG G4, iar rezoluția este tot 2560 x 1440 pixeli, deci densitatea este mai mare și se vede mai bine. Design-ul metalic este foarte bun, are elemente preluate de la modele de top ale competiției, dar este și unic în felul său. Se confirmă și ecranul always-on, o să revin cu detalii despre asta asap. Procesorul este Snapdragon 820, încă nu am apucat să-mi formez o părere, cred că voi reuși să îl pun la treabă zilele următoare, revin pe tema asta. Dar din ce am citit chiar va fi un procesor bun, folosit intens în 2016.

Terminalul are 4GB de RAM, deci va sta bine în toate testele și în utilizarea de zi cu zi. Pe spate au pus o cameră foto cu senzor de 16 megapixeli și frontala este de 8 megapixeli, dar are o lentilă largă (135 de grade) pentru selfie-urile de grup. Are 32 GB de stocare internă, plus un slot de carduri microSD. Din păcate, cardul stă pe un suport cu SIM-ul și dacă vrei să-l schimbi trebuie restart. Bateria este de 2.800 mAh, spun ei destul de bună. Ecranul always-on consumă cam 0.8% din baterie înt-o oră. Bateria se poate scoate, au făcut un nou mecanism special de scoatere, interesant. LG G5 vine și el cu USB Type-C, noua mufă care se poate folosi în orice sens.

Pentru pasionații de fotografie, cei de la LG au făcut un modul special foto, care adaugă o baterie de 4.000 mAh, astfel că aveți suficientă energie pentru o zi de fotografiat. LG Cam Plus, care include și un grip mai bun, se vinde separat dacă am înțeles corect.

Pentru audiofili, sud-coreenii au realizat un alt modul LG Hi-Fi Plus care aduce un amplificator audio DAC extern. Altă noutate ar fi LG 360 Cam și LG 360 VR headset, camera face filme la 360 de grade pe care le puteți vedea cu ochelarii VR. De asemenea sunt compatibili cu Youtube 360 și cu Stretview de la Google. Deocamdată nu știm prețurile accesoriilor, dar zic că vor face o adevărată colecție de accesorii, LG Friends. Lansarea comercială a produselor este prevăzută pentru aprilie.
Revin cu alte informații asap.