George a fost lansat oficial în seara asta, vă scriu de la eveniment. Cred că toată lumea a văzut reclamele cu George, unele sunt pe Instagram, dar multe au fost pe panouri prin oraș. Uber, Samsung sau BMW l-au “salutat” pe George, iar toate astea lăsau impresia unui personaj de tip “Siri”, un asistent inteligent pentru banking. Totuși, după ce am căutat mai multe informații, m-am lămurit încă dinainte de lansare.

Întâi, am reușit să  descopăr legătura dintre George și BCR.  Apoi am găsit  pe site-ul băncii și câteva informații suplimentare despre George. Evident, am găsit apoi și știrile de specialitate care vorbeau despre lansarea George pe piața din România. Platforma a fost implementată de Erste întâi în Austria, apoi fiind adusă în celelalte țări unde operează banca.

platforma digitala george BCR
Platforma online George a BCR

George este platforma digitală prin care clienții Erste Group Bank își pot gestiona online situația financiară. Înlocuiește vechea platformă de online banking și vechea aplicație pentru mobile banking. Pentru că există și platformă și aplicație George. Conform comunicatelor oficiale, George a atins pragul de 1 milion de utilizatori la doi ani de la introducerea serviciului în Austria, iar anul acesta a depășit 3 milioane de clienți. Platforma integrează funcții precum credite de consum online, smart search, avataruri și fundaluri personalizate, iar pe viitor va oferi produse și plug-in-uri specifice pentru fiecare țară în parte. Până în 2020, George va fi disponibil pentru toți cei peste 16 milioane de clienți Erste din șapte piețe unde activează grupul.

Conform Profit.ro, Banca Comercială Română a lansat pe piața locală faza de testare beta a platformei George în luna iulie 2018, pe un număr limitat de clienți. Astăzi, soluția este gata de lansarea oficială în România.

Totul pleacă de la nevoia fiecăruia de a rezolva mai rapid problemele din lipsă de timp. Tehnologia este din ce în ce mai prezentase utilizată de toată lumea. Lumea digitală ne aduce și informație, dar începe să ne aducă tot mai mult servicii. Unele industrii s-au dezvoltat puternic în online, altele s-au mutat cu totul în online.

Ce se va întâmpla cu bankingul? Singura șansă este să adopte transformarea digitală, să meargă în direcția acestor așteptări și să se schimbe  pentru a face față noilor veniți. Să fie mai aproape de oameni.

Erste are un hub de inovație la Viena  aduce talente din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România. De acum cinci ani au început dezvoltarea tehnologiei, iar George este primul pas în acest sens.

Acets hub a dezvoltat George, iar la proiect au lucrat și specialiștii români de la Viena. Este primul banking la care poți schimba numele de utilizator și modul de identificare.

Easy acces permite setarea de recunoaștere facială, amprentă,  pin sau model (pattern). Se poate personali, a profilul și culoarea aplicației, background și alte elemente.

Aplicația George pe mobil este ușor de utilizat poți face diverse servicii, deschizi conturi și altele. În desktop se pot rearanja ferestrele, conturile  opțiunile și așa mai departe. La fel se poate și din aplicația de mobil.

Poți încărca în online și poze ale facturilor, bonurilor achitate, pentru a le vedea mai bine în timp. De asemenea are rapoarte pe categorii privind tranzacțiile efectuate. Se pot adăuga hashtag-uri la tranzacții ca să le vezi pe toate legate de un anumit proiect cu un singur click.

George are un istoric al tranzacțiilor de la BCR din ultimii șapte ani. Este o extraoptiune, dar apoi ai acces la tot istoricul. Are căutare după magazin sau firmă și reda rezultate automat.

Dacă primești bani de la cineva și trebuie să trimiți înapoi, poți dadirect reply la tranzacție. De asemenea, nu sunt formulare complexe de completat, poți găsi după search sau nume, Iban și așa mai departe.

Poți să devii client BCR direct din online cu ajutorul George, dar aici chiar trebuie completat un formular cu informații minime. Buletinul este fotografiat, la fel și proprietarul, direct din interfață. Se deschide contul și se poate comanda un card direct de la prima interacțiune online.