Google House este cel mai recent proiect al gigantului american în încercarea de a detalia toate serviciile digitale pe care le oferă – sunt atât de multe încât nici cei mai avansați cu tehnologia nu le cunosc chiar pe toate. Poate nici angajații companiei nu le cunosc în detaliu pe toate 🙂 Eu m-am dus să văd prezentarea lui Răzvan Pascu, dar am reușit să aflu vreo două aplicații noi, de care nu știam: Le detaliez mai jos.

Google House - demonstratie Maps
Google House – demonstratie Maps

Împreună cu Răzvan am parcurs pe rând toate camerele din Google House amenajate special pentru acest eveniment. În prima am descoperit Google Maps, accesat pe Chromebook Pixel, un netbook interesant cu serviciile online Google și cam atât (Docs, Mail, Maps, Youtube și toate celelalte). De altfel a fost o ocazie bună să mă joc și cu device-ul, pe care îl văzusem doar în poze, c-așa-i în tenis. Da, nu e rău, deși e cam gros pentru gustul meu. Și cred că e frustrant când nu ai Net la îndemână. De, se mai întâmplă să nu meargă câte ceva. Dar probabil că poți lucra offline. Din păcate n-am văzut să aibă Solitaire…

Biroul Google ;-)
Biroul Google 😉

Am văzut cât de ușor poți stabili un traseu, afli cât timp faci pînă acolo, poți previzualiza cu Street View diverse locații și acum ai posibilitatea de a vedea și destinațiile turistice și muzee și multe altele.

Pe lângă Chromebook Pixel am văzut și celelalte terminale Nexus 7 2013, Nexus 5 și celelalte conectate prin Google Chromecast. Am văzut camera de zi, cu televizorul imens (apropo, era Philips cu Ambilight) și am văzut ideea despre biroul de lucru, camera copilului, camera pentru divertisment, dar și bucătărie. Am văzut cât de ușor a fost să iei o rețetă de pe Youtube și să o faci acasă (chiar dacă a început clipul cu o reclamă enervantă).

Am revăzut de asemenea folosirea Google Translate pentru a traduce meniul la restaurant, harta într-un oraș străin și așa mai departe. Cu ocazia vizitei în Google House am descoperit o aplicație despre care citisem mai demult, dar mi-a ieșit din cap, acum am instalat-o și eu.

Google Keep permite seatarea de remindere, care se pot activa prin localizare. Setez chiar acum să cumpăr o bere când trec prin fața magazinului în drum spre casă…. Cred că pentru cumpărături este excelent reminderul bazat pe locație, mai bun decât cel după oră.

La final, evident că au făcut spectacol cu Google Glass – lumea este în continuare impresionată de ochelari, eu ce să zic, i-am văzut anul trecut, mi-a ajuns. Dar sunt în continuare oameni surprinși de Glass și chiar foarte încântați de idee. Cel puțin la noi pare mult mai multă lume atrasă de Glass, spre deosebire de SUA.

Google House

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!