HMD Global, care deține acum licența pentru brandul de telefoane Nokia, a lansat azi în Europa noi telefoane ieftine, Nokia 2.1, Nokia 3.1 și Nokia 5.1, așa cum anunțau zvonurile înainte.

Lansarea oficială

Directorul de marketing HMD Global, Pekka Rantala, a urcat pe scenă și explică iar istoria companiei. HMD este un startup finlandez care are 18 luni. Sigur că vor să readucă brandul Nokia în topul producătorilor de telefoane mobile, dar este drum lung până acolo.

Piața din Rusia este una dintre cele mai mari pentru Nokia, de aceea au decis lansarea noilor produse la Moscova. Aici este top 3 la vânzări, conform declarațiilor lui.

HMD va continua parteneriatul cu Google pentru a oferi Android One pe telefoane.

Florian Seiche, CEO HMD Global, amintește că au vândut 70 de milioane de telefoane anul trecut, fiind pe locul 5 în clasamentele mondiale, dar sunt cel mai mare vânzător de featurephones, pe zona smartphone mai au de lucru. Planul este că anul ăsta să crească vânzările.

De aceea, cresc gama de produse, exitind prezența pe piețele unde nu aveau prezență și pe cele unde stau bine. Azi aflăm despre produse noi.

Juho Sarvikas, chief product officer HMD, a urcat pe scenă.

Nokia Pro, aplicația de cameră foto, vine pe Nokia 8 curând. Android P va fi adus pe telefoanele Nokia , vechi și noi. Integrează Lens de la Google sau ARCore.

Nokia 2.1 este actualizarea pentru cel de anul trecut. Are speakerele stereo acum și o baterie mai mare, cu durata de viață de doua zile. Snapdragon 425 si Android Go Edition, ecran 5.5 inch HD. Corp metalic, design Smart și rezistent la zgârieturi, baterie de 4,000mAh. Are camera frontală de 5 megapixeli şi cea principală de 8 megapixeli. Noul Nokia 2.1 va veni în trei culori metalice: Blue/Copper, Blue/Silver şi Grey/Silver. Preț de 115 dolari, vine în iulie.

Nokia 3 2018 este varianta actualizata pentru cel mai de succes model pentru HMD Global, Nokia 3, care a avut vânzări de milioane de unități. Este cel mai accesibil model HMD cu ecran pe formatul 18:9, un display HD+ de 5,2 inci, este acoperit cu sticlă curbată 2.5D. Are ecran de 5.3 inch , procesor octa-core Mediatek 6750, 2GB/16GB sau 3GB/32GB, camera foto de 13 megapixeli. Preț de la 139 euro.

Nokia 5.1 are ecran de 5.5 inch FHD+, cu raport de imagine de 18:9, procesor MediaTek Helio P18 octa-core cu patru nuclee la 2.2. GHz și patru nuclee la 1.2GHz, RAM: 2GB/16GB, 3GB/32GB, camera foto de 16 megapixeli.

Nokia 5.1 este compact şi stilat, realizat dintr-un singur bloc de aluminiu, este obținut prin intermediul unui proces riguros, în 33 de etape, de prelucrare mecanică, anodizare şi polizare. Noul Nokia 5.1 încorporează un ecran cu 0,3 inci mai mare într-un corp mai îngust cu 2 mm şi cu detalii ok, cum ar fi marginile rotunjite ale ecranului pentru a oferi o experienţă compactă. Preț de la 189 de euro.

Anne Laurenson, Director of Android Partnerships , a explicat funcțiile Android One si Android Go Edition.