Am fost în seara asta la lansarea pe piața locală a noului HTC One A9, un smartphone care seamănă cu iPhone, dar are și anumite elemente tradiționale HTC și software nou. Speram să lanseze modelul la prețul excelent din SUA, unde se va lansa la 399 de dolari, temporar. Din păcate, HTC One A9 se lansează în România la un preț de 2.800 de lei. 

htc one a9 pret (7)

HTC One A9 are un ecran de 5 inch Full HD, procesor Snapdragon 617, 2GB de RAM și 16GB de stocare internă, plus slot microSD pînă la 2TB, cameră foto pe spate de 13 megapixeli și frontala Ultrapixel de 4 megapixeli. Practic, este un terminal mid-range, care ar fi făcut furori la prețul normal de 1625 lei, făcând conversia din SUA. Ar fi vândut mult și bine, dar probabil fără profit. Iar HTC are nevoie să facă profit dacă vrea să schimbe traiectoria negativă din ultimii ani.

Totuși, 2.800 de lei este un preț extrem de mare pentru ce oferă. Există nenumărate modele din China cu dotări mai bune de atât și cu preț mai mic. Da, HTC One A9 are Android 6.0 Marshmallow și are interfața Sense și aplicațiile dezvoltate de taiwanezi. Dar nu sunt suficiente atuuri pentru a justifica prețul mare.

Rămâne de vâzut dacă modelul va veni la operatorii telecom la vreo ofertă care să fie atractivă…