Astăzi sunt la Huawei European Innovation Day 2019, un eveniment care vrea să convingă oficialii europeni privind impactul pozitiv al companiei chineze și importanța colaborării pe viitor. Huawei își prezintă azi și planurile de viitor.

Afacerile Huawei au atins pe primele 9 luni 610.8 miliarde CNY (86.90 mld. $), o creștere de 24.4% fata de anul trecut (detalii). Asta în ciuda interdicției din US.

Huawei lucrează împreună cu 400 de organizații europene și au lansat peste 2000 de cercetări în tehnologie. Compania lucrează cu firmele europene la standardizarea industriei 5G. Are centre de cercetare împreună cu marii operatori Telecom din Europa, peste 30 de astfel de instituții.

Huawei a realizat prima statie de rețea care integrează 2G, 3G, 4G și 5G în aceeași cutie, fara să fie nevoie de alte echipamente.

Investițiile anuale în cercetare și dezvoltare ale Huawei depășesc 15 miliarde de dolari pe an. Planurile Horizon Europe privesc avansul tehnologic pe trei direcții: cercetare și colaborare în tehnologie, creșterea competitivității Europei pe termen lung, precum și stimularea inovației în Europa. Huawei va sprijini eforturile europene pentru avansul tehnologic, spune William Xu, president of the Institute of Strategic Research, Huawei.

Există de asemenea o colaborare foarte bună cu universități și centre de cercetare din Europa care sunt pe termen lung, pentru noi tehnologii precum high-performance computing, AI , noi tipuri de transmisie a datelor și așa mai departe, ceea ce numesc ei acum Innovation 2.0. Explorează noii algoritmi 5G, arhitecturi noi pentru procesarea datelor, teorii noi despre AI.

Programul Huawei Developer aduce 1.5 miliarde de dolari pentru dezvoltatori de aplicații, iar programele pentru studenți alt 1 mld. $ în Europa. Academia Huawei susține 1500 de studenți și programul Seeds of the future alte 3.000 de studenți. În România , programul Seeds este din 2014 și ICT Academy din 2018.

De asemenea, Huawei susține implementarea tehnologiilor in domenii precum sănătate, educație, dezvoltarea locală sau protecția mediului.

Pete Collings, Oxford Economics, a vorbit despre implicarea Huawei în economia europeană, nu doar direct prin vânzări, ci prin partenerii cu care lucrează, operatorii telecom, retalieri, centre de cercetare și așa mai departe. Cei de la Oxford Economics au făcut un raport care arată că impactul este de 2.5 miliarde de euro pe an, dublu in 2018 față de cifrele din 2014. Indirect contribuția este de 6.6 miliarde de euro pe an, o creștere cu 83% comparat cu 2014.

Taxele plătite sunt de peste 5.4 miliarde de euro. Numărul total de angajați ajunge la circa 93.600 , Huawei plus partenerii. Contribuția la GDP este de alte 5 miliarde de euro pe an.

Adunând toate cifrele, Huawei are un impact anual total de 12.8 miliarde de euro.