Am fost în seara asta la lansarea locală a iRobot Roomba 980, cel mai performant aspirator autonom din seria produsă de companie. Eu cunosc brandul de mult timp, ei au inventat practic aspiratoarele astea rotunde care se plimbă prin casă făcând curat, ocolind obstacole, pe care mulți jucători din industrie le-au copiat pur și simplu.

0001

Îmi place ideea, am mai experimentat cu roboți care se feresc de obstacole, totul ok. Totuși, am o problemă cu praful. Ultima oară când s-a stricat aspiratorul, am fost cu el la service, iar răspunsul specaliștilor a fost: „s-a stricat de la praf”. Păi cum frate de la praf, nu de-aia îl cumpăr, ca să scap de praf. Da, dar iată că praful din China sau Coreea este diferit decât la noi, mai mult ca sigur este mai puțin decât cel din București. Și da, altă problemă ar fi că ai nevoie de podele perfect plane, fără prea multe chestii. Eu ca să aspir mut canapeaua, dau fotoliul la o parte, chestii de-astea. Adică doar curățenia pe podea nu este chiar atât de importantă încât să cumperi așa ceva. Totuși, dacă ai o cafenea sau bar, cred că ar fi simpatic să ai un roboțel care face curat pe-acolo. Ar da bine, ca idee.

Nu știam că iRobot a vândut peste 14 milioane de astfel de roboți pînă acum, mi se pare un rezultat excelent. Roomba 980 este un robot inteligent, cu navigare vizuală inteligentă, control prin aplicație și conectivitate Wi-Fi. Comentariile pe site-urile internaționale sunt toate pozitive. Are o tehnologie proprietară de cartografiere a spațiului și descoperă toate spațiile unde poate merge să facă curat. Autonomia este de pînă la două ore, apoi se duce și se reîncarcă singur, iar dacă este nevoie reia operația pînă ce tot spațiul este parcurs. Este controlat din aplicație, iar modelul de top, Roomba 980 știe să aspire și covoare, mochetă, materiale textile. De asemenea, știe să intre pe sub pat,

ads

În România prețul este de 4.499 de lei.

Galerie foto