Aşa cum v-am povestit, astăzi se lansează în România Kaspersky Anti-Virus 2011 şi Kaspersky Internet Security 2011. Suntem la SkyBar, pe Dorobanţi, şi aflăm azi de ce ar trebui să ne protejăm mai bine de ameninţările informatice şi de ce să alegem noua generaţie Kaspersky.
Noua versiune are o protecţie suplimentară pentru site-urile infectate, cu un motor de detecţie pro-activă. Asta pentru a feri în special utilizatorii neavizaţi la accesarea site-urilor capcană, propagate prin phishing sau spam. Alt factor important este protecţia suplimentară pentru online banking.
Există şi o setare simplă, prin care se pot blocă toate site-urile .cn, .ru, cele cu rată foarte mare de infecţii. La online banking, funcţia de protecţie impune accesarea site-ului băncii în Safe Mode. Nu e accesată din start, trebuie configurată de utilizator.
Kaspersky 2011 aduce şi o funcţie de protecţie a datelor personale de valoare, Noua aplicaţie include o tehnologie de virtualizare care permite rularea oricărei aplicaţii, pentru că viruşii accesaţi aici nu vor daună sistermului de operare al utilizatorului şi datele lui personale. Orice modificare în mediul Safe – care rulează virtualizat – dispare la accesarea normală a sistemului.
Sistem Watcher urmăreşte activitatea tuturor aplicaţiilor de pe computer, iar o bază de date în cloud permite identificarea comportamentelor suspecte. Funcţia roll-back repară imediat orice modificare nedorită făcută de o aplicaţie. De asemeneq, Kaspersky se poate instală pe computerele deja infectate pentru a rezolvă problemele. Pachetul Kaspersky vine cu un CD boot-abil de tip Rescue Disck cu că îşi poate salvă datele personale.
Din zonă de control parental mi-a plăcut doar fază cu blocarea trimiterii de date personale prin Messenger, Facebook şi altele asemenea. Sau monitorizarea celor scrse – către cine – etc.