Kaspersky a organizat azi în România o discuție privind stresul cibernetic, legat de lumea digitală și tehnologie. Invitata a fost Simona Tache, care ne-a explicat ce putem face pentru a depăși anxietatea și momentele de depresie. 

Despre stres la modul general

Pe lângă stresul de zi cu zi, muncă, bani, trafic, avem de-a face și cu un stres legat de tehnologie și activități online. Prea multe conturi, prea multe riscuri legate de bani, amenințări informatice, actualizări.

Cel mai comun este legat de imposibilitatea de a face față tuturor provocărilor de peste zi. Deși tehnologia ar trebui să ne ușureze viața și să ne ajute, pentru acest lucru sacrificăm timp și bani și avem un program infernal care ne crește tot acest stres.

Sunt două lucruri pe care le putem face: unul, o listă cu sarcinile în ordinea importanței și să renunțăm la cele care nu sunt esențiale, iar al doilea, să schimbăm lucrurile la care ne raportăm – cu ajutorul unui specialist.

Dacă ne raportăm nerealist la probleme, ele doar o să se agraveze. De exemplu un șef care se poată urât, nu trebuie să te gândești că are neapărat legătură cu tine. Poate problema este la el, fără să poți face tu ceva.

Viața personală trebuie separată de cea de muncă, dar și de cea de familie. Timpul personal cu lucruri care îți fac placere creează acel echilibru necesar depășirii stresului. Sportul este un antidepresiv natural, somnul este important, tehnici de relaxare.

Despre stresul digital

Kaspersky a organizat Global Research and Analysis Team (Great) pentru a ține pasul cu amenințările globale. Cam 90% din atacurile informatice sunt generale, încearcă să fure parole sau conturi, nu sunt în atenția Great. Alte 9.9 % din atacuri sunt contra companiilor sau instituțiilor. Dar 0.1% vizează instituții militare sau centrale nucleare, sunt amenințări globale de care se ocupă echipa specială Kaspersky.

Războiul informatic, deși nu este foarte vizibil, el există deja și face parte din viața noastră. Deja pirații internetului folosesc sateliții, folosesc tehnici avansate. Incidentul Lazarus a vizat o bancă, iar până acum banii nu au fost recuperați. Iar banii de acolo erau ai unor oameni obișnuiți. Un atac mare ar putea obliga autoritățile să anuleze garanțiile oferite depunatorilor și să nu se poată returna fondurile.

Cazul Black Energy – un atac informatic în Ucraina a lăsat 200.000 de oameni fără curent de Sărbători. Centrala a fost atacată, iar pana a fost peste 8 ore.

Sunt doi ani de la Wanna Cry, care cripta datele de pe computere și cerea răscumpărare. Faptul că au blocat trenuri sau sisteme ale spitalelor a arătat că aceste probleme pot afecta oamenii obișnuiți.

Atacul NotPetya a afectat grupul naval Maersk și nu au putut livra containerele, pagubele fiind estimate la 200 de milioane de dolari.

FBI a spus că aceste atacuri nu arată ce pot face răufăcătorii, ci doar ceea ce au ales să arate că pot face. E vârful unui iceberg. De exemplu, în Ucraina puteau oprim curentul zile întregi, nu doar ore.

Kaspersky spune că atacurile nu se vor rări, din contra, vom vedea tot mai multe cazuri pe viitor. Ce putem face?

  • putem folosi un manager de parole care se poate ocupa de toate serviciile online pe care le folosim, important e să reținem parola de acolo și să fie o parolă complexă.
  • putem folosi o soluție de securitate cât mai complexă, indiferent de brand, dar nu să ne bazăm 100% pe ea;
  • cursuri de securitate pentru angajați sau persoane fizice, pentru a recunoaște amenințările și de a evita acțiunile care pot dăuna sistemelor.
  • Soluțiile de securitate trebuie actualizate continuu, altfel se pot strecura amenințările noi.
  • Folosirea unui VPN securizat pentru a filtra informațiile personale sau sensibile.

România este anul acesta cam pe locul 45 în lume ca nivel al atacurilor informatice  conform statisticilor Kaspersky.

Soluțiile Kaspersky merg de la clasicul antivirus până la soluții complete privind securitatea, care includ VPN și securitate bancară, backup,  manager de parole, protecție pentru copii și multe altele.

Click pe imagine pentru mărire!