Update: citește review Huawei P20 Pro ->>
Am fost aseară la lansarea Huawei P20 Pro în România, am reușit să văd un pic telefonul și să particip la niște teste cu el. Nu este deloc un model rău, iar pe partea de foto a fost lăudat, dar nici nu mi s-a părut neapărat extraordinar. Trebuie să vină la teste să îl descopăr în liniște. Testele foto/video au ieșit foarte bine, dar vreau să îl folosesc eu, să-mi fac o idee clară.

Ce nu îmi convine mie? Odată ecranul cu moț despre care v-am scris că pare inutil și nu e foarte estetic. Ok, poate mă obișnuiesc cu el, să vedem. Doi, pe spate este foarte-foarte lucios, oglindă, nu reușeam să fac poză corect că se reflecta totul din jur. Am văzut că mulți apreciază asta, că e un accesoriu de fashion și așa mai departe. Mie nu îmi place. În plus, am observat aseară că au pus în continuare butonul sub ecran. Într-un moment în care trendul este să se renunțe la butoane. Ok, nu e foarte mare, dar tot se vede. Se putea pune senzorul pe spate, ca să nu mai zic că există deja tehnologia de senzor în display sau senzor pe lateral, în butonul de pe margine.

Ce-mi place la acest model? Păi evident, îmi place performanța, este unul dintre cele mai puternice terminale de pe piață. Camera foto pare să fie bună, o să fac niște comparații cu S9 și cu alte modele, imediat ce ajunge la mine. Zoom-ul optic te ajută, o să testez cum este zoom-ul 5X hibrid, în testele de aseară părea ok. Abia aștept să văd cum sunt imaginile pe lumină slabă, aici S9 se descurcă relativ ok, dar abia aștept să văd cum este P20 Pro.

De asemenea, abia aștept să văd cum stă P20 Pro la autonomie, aici este marea luptă dintre producătorii de terminale. Știm deja că Huawei reușește să includă baterii de capacitate mai mare decât competitorii săi, dar rămâne de văzut dacă și autonomia este mai bună.

Dacă am înțeles corect telefonul o să ajungă la teste în zilele următoare. De asemenea o să fac rost de Huawei P20 Lite și o să-l testez și pe el. Dacă aveți întrebări speciale privind cele două modele, le aștept. Revin cu informații cât de repede pot.