Am fost înainte de Paște la evenimentul oficial Asus Re:Define 2019 la Istanbul. De-aici și pozele pe care le-ați văzut pe Facebook și Instagram. Acum să vă povestesc câte ceva despre laptopurile de gaming lansate acolo.

Astăzi vă povestesc despre laptopurile lansate acolo, iar zilele următoare am să termin un interviu cu Vivian Lien, global head of marketing, Gaming Systems Business Group, Asus. Am povestit cu ea despre istoria brandului ROG, despre cum au fost lansate primele produse și care sunt planurile de viitor. Inclusiv despre ROG Phone.

Noutățile pe scurt

  •  Asus ROG Mothership a fost clar vedeta lansării, este un  “desktop replacement” într-o formă reimaginată, cu un ecran adresat atât gamerilor, cât și creatorilor de conținut, dar și dotări hardware de top;
  • ROG Zephyrus S dispune de răcirea Active Aerodynamic System (AAS), ecran de 240Hz validat Pantone, procesor Intel Core i7 din generația a 9-a și grafică care poate atinge în varianta de top Nvidia GeForce RTX 2070 cu G-Sync;
  •  Zephyrus M:  are și el ecran validat Pantone pentru culori cât mai variate, o rată de refresh de până la 240Hz, grafică până la Nvidia RTX 2060, ROG Boost și încărcare USB-C;
  •  Strix Scar III & Hero III: dispun de procesor până la Intel Core i9-9880H, ecran cu rata de refresh de până la 240Hz, grafică până la Nvidia RTX 2070 cu ROG Boost;
  • Strix G: dotări esențiale la prețul potrivit, ecran până la 144Hz, Nvidia GeForce RTX 2070 și procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i7-9750H;

Asus ROG Mothership

Asus a actualizat întreaga familie de laptopuri de gaming la evenimentul desfășurat în Istanbul, la Esma Sultan Mansion, pe malul Bosforului. Însă vedeta evenimentului a fost de departe Asus ROG Mothership. Este un sistem portabil, dar gândit ca un înlocuior de desktop și nu ca un sistem mobil neapărat. Este regândit tocmai pentru că formatele tradiționale limitează răcirea și sunt blocate într-o poziție fixă, scopul laptopului fiind de a se potrivi așezat pe genunchii utilizatorului. Aici vine Mothership cu o nouă abordare.

În loc să stea așezat pe masă, Asus ROG Mothership stă în poziție verticală pentru a-i oferi sistemului de răcire acces nelimitat la fluxul de aer din spate. Tastatura este separată și se pliază pentru maximum de flexibilitate, iar detașarea tastaturii dezvăluie un rând de patru difuzoare îndreptate direct către utilizator, creând un adevărat soundbar chiar sub afișaj. Fluxul îmbunătățit de aer al designul vertical îi permite modelului ROG să răcească sistemul fără a sacrifica viteza. Cu o grosime de 29,9 mm, ROG Mothership este surprinzător de subțire pentru puterea pe care o oferă.

Asus ROG Mothership oferă opțiuni pentru ecran adresate atât gamerilor, cât și creatorilor de conținut. Un panou FHD ultrarapid, cu rate de refresh de 144Hz și 3ms timp de răspuns este destinat pasionaților de jocuri. Alternativa 4K UHD de 60Hz oferă cel mai bun echilibru pentru aplicațiile creative, cu detalii incredibile și acoperirea completă a spațiului de culoare Adobe RGB.

Asus Zephyrus S

În timp ce Asus ROG Zephyrus S GX701 și GX531 au o poziție avansată a tastaturii care lasă mai mult spațiu pentru răcire și reduce temperatura zonelor unde se așează mâinile, noul GX502 adoptă un format mai tradițional care funcționează mai bine în încăperile înguste și pe genunchi. Acesta este cel mai polivalent Zephyrus, fiind adaptat pentru a satisface atât jucătorii avansați, cât și creatorii de conținut profesional. Suportul de mâini ascunde ranforsările sub formă de fagure ce fac carcasa mai rigidă acolo unde este nevoie de o rezistență mai mare. Procesul pornește cu aliaj de magneziu topit și utilizează o combinație de turnare în matriță și prelucrare, creând o piesă solidă, care rezistă torsionărilor ce ar face alte laptopuri subțiri să se simtă ieftine și nesigure. Acoperirea plăcută la atingere adaugă un finisaj fin, care respinge amprentele și adaugă o strălucire subtilă.

Asus ROG Zephyrus S

Zephyrus S GX502 ține pasul cu Strix Scar III și poate fi dotat cu panoul mai recent de 240Hz/3ms. Ecranul este validat Pantone oferă performanță de nivelul celei cerute în e-sport și face ca jocurile de tip “shooter” să ruleze fluid. Acceleratorul grafic ROG poate comuta între Nvidia G-SYNC pentru o experiență mai bună de gaming și Optimus pentru o autonomie mai mare. Având o grosime de numai 18,9 mm și cântărind 2 kg, noul model este ușor de transportat pentru un dispozitiv atât de puternic. În ciuda carcasei compacte, există spațiu la interior pentru două SSD-uri care pot fi configurate în RAID 0 pentru a maximiza performanța. Sunetul utilizează un DAC ESS Sabre care reduce zgomotul și distorsiunile pentru ieșirile de căști, oferind sunet de înaltă fidelitate cu o gamă dinamică mai largă. Wi-Fi-ul de clasă gigabit cu RangeBoost este completat de un conector Ethernet gigabit pentru a putea alege între comoditatea wireless și performanța rețelei pe cablu.

Zephyrus M

Asus Zephyrus M

Modelul Zephyrus M GU502 are ecrane comparabile cu seria S, având caracteristici de top. Suportul pentru încărcarea USB-C rămâne alături de tehnologia Nvidia Optimus, ajutând laptopul să funcționeze mai mult timp atunci când este departe de o sursă de energie. În testele interne, bateria de 76Wh oferă peste 8 ore de utilizare la o singură încărcare. Având acceleratoare grafice care urcă în gamă până la GeForce RTX 2060, există suficientă putere de calcul pentru a genera un framerate cu trei cifre în jocurile populare.

Pentru gameri, se poate tacta nucleul grafic până la 1435MHz la 90W în ROG Boost Turbo Mode. Deși duce lipsă de guri de ventilație extinse, carcasa este aproape identică cu cea lui GX502. Tastatura iluminată Aura Sync poate fi personalizată. Restul specificațiilor urmăresc modelul Zephyrus S pas cu pas.

Asus ROG Strix

Asus ROG Strix

Cele mai recente serii de laptopuri Strix sunt disponibile cu ecrane de dimensiuni de 15,6” (G531) și 17,3” (G731), cu rame ultrasubțiri pentru o amprentă mult mai compactă. Aceste modele cu dimensiuni medii sunt disponibile în versiunile SCAR III și Hero III, optimizate pentru esports, alături de configurațiile accesibile Strix G, ce se concentrează pe caracteristicile de bază ale jocurilor.

Design-ul modelelor este inspirat de colaborarea cu BMW Designworks Group. Balamalele sunt poziționate astfel încât să facă loc ventilației suplimentare din zona 3D Flow Zone din spate, iar o tăietură asimetrică sub ecran evită interferențele cu fluxul de aer din împrejur. Balamaua se ascunde în carcasa laptopului atunci când este închisă.

Strix SCAR III este inspirat din jocurile “shooter” cu motive “Gunmetal Grey” și carbon la interior, în timp ce Strix Hero III poartă stilul “Midnight Black”. Ambele dispozitive au NFC care acționează ca o tastă fizică, conectând unul puteți schimba iluminarea sistemului și alte setări bazate pe profilurile Armoury Crate și să garantați accesul la Shadow Drive ce ascunde și criptează fișierele importante.

Strix G poate fi configurat cu procesoare Intel ce urcă în gamă până la Core i7-9750H, cu șase nuclee și 12 fire de execuție, și cu acceleratoare grafice GeForce GTX 2070 și panouri de 144Hz. Acesta este disponibil cu până la patru zone iluminate Aura Sync pentru tastatură și vine cu aceeași răcire Strix cu toate elementele esențiale, incluzând RangeBoost pentru Gigabit Wi-Fi, ieșire HDMI 2.0b pentru monitoare 4K și televizoare și suport pentru monitoare G-SYNC prin DisplayPort pe USB-C pe modelele cu grafică GeForce RTX. Concentrându-se pe trăsăturile vitale și pe componentele care definesc experiența în jocuri, ROG Strix G oferă o valoare excelentă într-un laptop polivalent, pregătit pentru sesiunile de jocuri, sarcinile de la birou sau cele de la facultate.

Galerie foto