Lenovo a prezentat în seara asta în România noile laptopuri de gaming Y900 – modelul de top și Y700, ambele fiind targetate acum pe zona gamerilor profesioniști, nu doar pentru entuziaștii acestui fenomen. Primul va ajunge în magazinele din România Y700, iar modelul Y900 va fi disponibil din aprilie.0007

De asemenea, pentru prima dată, va fi lansată în România gama de accesorii de gaming – căști, mouși, tastaturi, alături de desktop-urile pentru jocuri video. Lenovo Y900 are display de 17.3 inch, vine cu procesoarele Intel din a șasea generație, numai versiunile cu voltaj normal, nu cele low-power. Plăci grafice pînă la GTX980 cu 4GB de RAM, memorie pînă la 32GB de RAM, patru hard-discuri pînă la 2TB și SSHD, sau chiar SSD, audio 7.1 cu Dolby Home Theater, USB 3.0, unitate DVD sau Blu Ray. Deocamdată nu știm prețurile, acestea vor varia în funcție de dotări. Prețul în US este de 2.000 de dolari.

Seria Y700 are aceleași procesoare, dar ecran de 15.6 inch, placa video este pînă la Nvidia GTX 960M 4 GB, stocare pînă la 1TB și SSD pînă la 512GB. Sunt versiuni de la 900 de dolari în sus. Există și variantă cu display 4K, pentru doritori. Mi-a plăcut design-ul, dar trebuie văzute la review.

0009

Simpatică și campania cu butonul de comenzi, este o colaborare cu un furnizor de fast-food, pentru gamerii care comandă aceste noi modele de la Lenovo. Se setează un cont pe site-ul furnizorului, cu un meniu favorit. Iar atunci când pasionatului de jocuri i se face foame, apasă direct pe butonul roșu și firma de livrări aduce mâncarea acasă. Perfect și pentru cei care sunt la birou…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!