Lenovo România a organizat azi o întâlnire cu presa pentru a prezenta noile produse pentru data center, în urma evenimentului lor global Tech World Transform. Compania și-a reorganizat oferta pe zona de servere, sub brandul ThinkSystem, iar sistemle integrate și partea de software intră sub umbrela ThinkAgile.

Aurel Netin, Lenovo

Ofertele speciale pentru data center au fost regrupate sub aceste două branduri, ThinkSystem pentru hardware, ThinkAgile pentru software și sisteme integrate. Noua ofertă cuprinde soluții business poziționate ca strategice pentru companii, cu focus pe Inteligența Artificială. CEO-ul Lenovo, Yuanqing Yang, a prezentat săptămâna trecută aceste noutăți, ca fiind parte a următoarei revoluții industriale. Sistemele sunt pregătite pentru Cloud Computing și oferă diverse avantaje pentru companii.

Lenovo a cumpărat acum trei ani divizia de servere x86 a IBM, devenind astfel un jucător de top în industria serverelor. Astăzi, Lenovo a devenit furnizorul TOP500 cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. Lenovo ocupă locul 2 în listă cu 92 de mențiuni și se plasează pe primul loc în supercomputing în China. De asemenea, la capitolul fiabilitate, sunt singurii care au downtime neprogramat de doar 1%, conform unui studiu independent.

Continuându-și misiunea de a oferi clienților acces la noua tehnologie, Lenovo este în curs de modernizare a Centrului Global de Inovație HPC de la Stuttgart, Germania, compus din 6.000 de nuclee ale celei mai noi generații de procesoare Intel Xeon și din cele mai noi unități de procesare grafică (GPU) Nvidia, interconectate printr-o gamă de noduri de mare performanță de la Mellanox și Intel. Un alt exemplu de proiect de colaborare susținut de Centrul Global de Inovație HPC se regăsește la Universitatea din Birmingham, care a construit un centru de cercetare de marcă denumit Birmingham Environment for Academic Research (BEAR). Lenovo a anunțat recent livrarea și implementarea celui mai mare supercomputer care utilizează noua generație de tehnologii Intel din lume, MareNostrum 4, cu o viteză de procesare de 11.1 petaFLOP.

Lenovo a susținut de asemenea realizarea unui supercomputer la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Doru Ristea, key accounts team leader la Lenovo România, a prezentat detalii privind noile sisteme.