Lenovo ThinPad X1 Carbon este lansat azi oficial în România, odată cu momentul care marchează 20 de ani de la lansarea ThinkPad. Eu scriu de la BizTech, unde ține prezentarea Diana Georgescu, manager pe consumer.
Eu am scris despre Lenovo încă de pe vremea când se numeau Legend Group, apoi când au preluat divizia PC a IBM și uite unde au ajuns azi.

 

Diana Georgescu, Lenovo prezinta ThinkPad X1
Diana Georgescu – Lenovo Romania – prezinta ThinkPad X1

Lenovo nu crede în „era post-PC”, ci în era unde PC-ul este peste tot (PC +), spune Diana Georgescu. Lenovo face PC-uri pentru cei care cumpără primul computer și vor ceva entry-level și accesibil, dar și pentru cei care au avut PC-uri și știu să aleagă al doilea sau al treilea computer. Pentru cei care vor tastatură clasică, dar și pentru cei care vor touch. Cloud-ul are la bază tot un PC.

Primul ThinkPad datează din 1992 și arată relativ identic, doar că este gros. Totuși, tastatura e similară, multe elemente de design sunt păstrate și acum. Acum Lenovo are produse precum All in One, Smart TV, tablete, terminale smartphone și multe altele.

ads
Lenovo ThinkPad X1
Lenovo ThinkPad X1

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Thinkpad X1 Carbon este considerat un succesor al primului X1, lansat anul trecut. Denumirea de Charbon are legătură probabil cu materialul din care este carcasa. X1 Carbon este un ultrabook cu display de 14″, cântărește doar 1,35 kilograme, vine cu procesoarele Ivy Bridge – a treia generație, iar bateria ține peste șase ore.

Prima impresie? Este foarte ușor și este realizat cu mare atenție la detalii. Nu lucește, display-ul este foarte bun, iar carcasa arată foarte bine.

Ok, trebuie să spun că ultrabook-ul X1 Carbon arată foarte-foarte bine. Cred că e unul din cele mai reușite modele, ca design. Îmi place și fibra de carbon, îți dă senzația de material premium și da, este foarte ușor. Pe de altă parte, trebuie să spun că primele teste de performanță dau rezultate de nivel mediu. În NovaBench are 550 de puncte, e drept că fără să fie legat la priză. Deși are Core i7 și dotări de ultimă generație, este un scor pe care-l scoate laptopul meu cu Core i5 și placă video dedicată Nvidia. Sau poate că tocmai de-aia.

Bateria ține peste 5 ore, ceea ce este un lucru bun. Nu știu cât spun ei în prezentare, dar cam atât am estimat eu jucându-mă cu el. Fără video.

Galerie foto