Am participat la evenimentul de lansare în România a noului Samsung EHS Mono R290. Este o pompă de căldură, un dispozitiv mai complex decât simplul aer condiționat. Poate să răcească vara, dar poate să și încălzească iarna, produce și apă caldă și poate fi alimentat cu ajutorul panourilor solare pentru o experiență eco avansată.

Samsung EHS Mono R290

Pe scurt despre Samsung EHS Mono R290

Reduceți costurile cu energia folosind pompa de căldură Samsung EHS MONO R290. Nu numai asta, dar te vei bucura și de o experiență smart, este compatibilă cu aplicația Smart Things de la Samsung.

De notat:

  • modul AI Energy: conceput pentru a reduce consumul de energie, modul AI învață tiparele de utilizare.
  • reglează temperatura apei calde menajere;
  • oferă același nivel de căldură fără a utiliza atât de multă energie;
  • are agent frigorific îmbunătățit: folosește R290 ca agent frigorific, care are un potențial mai scăzut de încălzire globală (GWP)  în comparație cu alte substanțe;
  • apă caldă constantă: oferă un debit constant de apă caldă până la 75°C, această poate înlocui chiar și un cazan pe gaz în casele mai vechi;
  • schimbător de căldură mărit: poate transfera mai multă căldură simultan în comparație cu o unitate exterioară convențională. De fapt, zona sa de transfer de căldură este cu până la 39% mai mare pentru o performanță de încălzire fiabilă la temperaturi de până la -10°C.

Informații suplimentare

Noua pompă de căldură monobloc Samsung funcționează cu zgomot redus. Au promis doar 35 dBA măsurat la 3 metri distanță. Samsung oferă, de asemenea, serviciul EHS Cloud pentru instalare, configurare și operare. Serviciul „permite optimizarea de la distanță a performanței unei unități, împreună cu rezolvarea problemelor în timp real”, a spun oficialii companiei.

Se așteaptă ca reglementările europene privind gazele care produc efecte de mediu, împreună cu interesul în creștere pentru eliminarea treptată a încălzirii cu gaz, vor genera cererea de pompe de căldură în Europa.

Important de notat și SmartThings Energy. Aplicația combină viața conectată și IoT cu monitorizarea energiei acasă, monitorizarea individuală a dispozitivelor și eficiența energetică. Cu SmartThings Energy, utilizatorii preiau controlul asupra consumului de energie în gospodărie. Pe baza obiceiurilor utilizatorilor, aplicația recomandă utilizatorilor modalități de a fi mai eficiente din punct de vedere energetic și permite monitorizarea și gestionarea ușoară a consumului de energie a unei game largi de aparate din casă.