Site-ul de anunțuri gratuite Mercador.ro devine Olx.ro. Am văzut știrea la Vali, sunt pe drum spre conferința de presă. Informația a fost pubicată pe site înainte de eveniment. Smart! Am înțeles cât de cât care este ideea cu noul brand ales de Allegro (Naspers). Planul ar fi să creeze un jucător global pe piața anunțurilor gratuite, sub brandul OLX.

Mercador devine olx

Există la nivel mondial peste 100 de site-uri de anunțuri locale sub brand OLX. Acum se extinde în România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Belarus, Kazahstan. Probabil ei adună datele de trafic la nivel global și spun că au un site internațional de top, pe care ori îl monetizează, ori îl vând.

ads

Site-ul nou nu va mai avea reclame. Fără bannere și publicitate externă, focusul va fi pe anunțuri. Se vor câștiga bani din articolele promovate.
Cristina OLX

Costul de rebranding este mare și este asumat de companie. „Credem că tranziția nu va fi dificilă, nu va fi la fel de grea ca lansarea brandurilui Mercador din ultimul an, deci investițiile nu vor fi de nivel similar”, a spus Cristina Gheorghițoiu, manager Olx.ro.

Exista studii care arată că modelul acesta este profitabil și investițiile vor fi recuperate.

Ce se schimbă acum? Doar numele, domeniul, logo-ul și apar noi servicii pe platforma. Rămân la fel platforma din spate, serviciile normale oferite pînă acum și echipa actuală. Aduc în plus localizarea pentru căutare, dar și noi aplicații iOS și Android.

O perioadă vor rula ambele branduri în paralel, vor face comunicare pe toate mediile, din nou TV și radio, dar și online. Trecerea vă fi graduală, iar schimbarea este la nivelul întregului grup.

Mercador a ajuns anul trecut primul site de anunțuri din România, 4.3 milioane de vizitatori. Cele mai multe anunțuri, peste 2 milioane.