Google cumpără Mandiant pentru focus pe securitatea IT

Google a anunțat că va achiziționa compania Mandiant, o firmă americană specializată în securitate cibernetică. Prețul plătit a fost de aproximativ 5.4 miliarde de dolari. Mandiant va intra sub portofoliul Google Cloud și va primi acces la capacitățile de colectare a datelor de securitate deja existente, dar și la capitalul uman deținut de către gigant.

Vodafone și UPC lucrează împreună la viitoarele oferte integrate

Vodafone și UPC și-au unit oficial forțele și echipele pentru a oferi clienților din România soluții și servicii integrate. O să auzim probabil în curând despre oferte noi, vă scriu imediat ce am toate detaliile. Cele două companii au finalizat procesul de achiziție după ce au primit de la Comisia Europeană aprobarea finală. Vodafone a […]

Hipmenu a fost preluat de Foodpanda

Grupul german Delivery Hero, prezent pe piața românească prin operațiunile Foodpanda, anunță achiziția integrală a hipMenu. Nu avem detalii financiare, probabil piața este destul de mică. Oricum, tranzacția vine la scurt timp după lansarea Uber Eats.

RCS RDS cumpără Invitel pentru consolidare în Ungaria

Digi Communications N.V., compania mamă a grupului RCS RDS, a cumpărat pentru 140 de milioane de euro compania maghiară Invitel. Este un operator alternativ care deținuse la un moment dat firma Euroweb, pe care a vândut-o spre Turk Telekom. Am avut ocazia să vizitez sediul Invitel din Budapesta în 2008, după ce compania a cumpărat […]

Un afacerist turc refugiat în Europa cumpără Vertu

Un afacerist turc, fost miliardar și acum refugiat politic prin Europa, a cumpărat brandul Vertu pentru 50 de milioane de lire sterline. Fondatorul Telsim și-a văzut afacerile confiscate în 2004 din cauza unor datorii, iar apoi a fugit în Franța unde a cerut azil politic. Povestea merită citită.

Avast cumpără AVG pentru 1.3 miliarde de dolari

Avast a decis să cumpere AVG, unul dintre principalii competitori, pentru 1.3 miliarde de dolari. Sunt două branduri mari din zona antivirus, iar noua companie rezultată din fuziune va fi un jucător de anvergură care să concureze cu Symantec, Bitdefender, Kaspersky sau Eset.

Symantec cumpără Blue Coat: 4.65 mld. $ plus postul de CEO

Symantec, cea mai mare și mai cunoscută companie din zona de securitate IT, a cumpărat Blue Coat, un furnizor de soluții de securitate mai puțin cunoscut. Suma de 4.65 miliarde de dolari este un pic exagerată, dar Symantec au probleme și vor să se asigure că le vor depăși rapid.