HMD Global, compania care deține licența Nokia, a lansat astăzi în cadrul unui eveniment online trei telefoane noi și o serie de produse noi: căști, boxe, huse și o soluție pentru companii. Vedeta este Nokia 8.3 5G pe care sper să-l testez curând. Au lansat și Nokia 3.4 și Nokia 2.4, modele accesibile.

Noi produse Nokia

Nokia 2.4

Noul Nokia 2.4 oferă două zile de autonomie a bateriei și un ecran mare HD+. Cu funcții moderne, un design uimitor și pachet Andoid accesibil, acest terminal este pentru utilizatorii în căutarea unei achiziții acesibile, de termen-lung. Noua generație a telefoanelor Nokia 2 introduce funcții esențiale moderne precum inteligența artificială (AI), cu un mod nocturn dedicat și editor de portrete care permit utilizatorilor să își personalizeze fotografiile chiar și după ce acestea au fost realizate.

Senzorul de amprentă și autentificarea facială cu suport AI oferă acces simplu și un plus de securitate, totul cu un design durabil. Utilizatorii vor putea viziona conținut, învăța și crea, folosind ecranul HD+ de 6.5”, iar datorită autonomiei bateriei de până la două zile se vor putea bucura de aplicațiile și jocurile preferate mai mult timp. De asemenea, Nokia 2.4 vine cu promisiunea Android, oferind actualizări lunare de securitate timp de trei ani și doi ani de actualizări ale sistemului de operare, fiind așadar pregătit pentru Android 11 și 12.

Nokia 2.4 va fi disponibil începând cu prima jumătate a lunii octombrie, în culorile Fjord, Dusk și Charcoal, la prețul recomandat de la 599 lei.

Nokia 3.4

Noul Nokia 3.4 aduce un upgrade în materie de performanță datorită platformei Mmobile Qualcomm Snapdragon 460, oferind utilizatorilor mai multă putere. Aceștia pot atinge un nou nivel de creativitate, cu ajutorul ecranului HD+ de 6.39” cu o cameră frontală punch-hole și cameră principală triplă cu lentile ultra-wide și imagine AI. Nokia 3.4 dispune de Android 10 și vine cu promisiunea Android de actualizări constante de securitate și ale sistemului de operare. Tuturor acestor aspecte li se adaugă și autonomia bateriei de până la două zile și design-ul premium atemporal, disponibil în trei culori vii, inspirate de natura din nord, oferind astfel stil și fiabilitate demne de originile finlandeze.

Nokia 3.4 va fi disponibil începând cu prima jumătate a lunii octombrie, în culorile Fjord, Dusk și Charcoal, la prețul recomandat de la 699 RON.

Nokia 8.3 5G

Nokia 8.3 5G, un model mult așteptat, este disponibil începând de astăzi la nivel global. Îndeplinându-și promisiunea cu privire la securitate, viteză și inovație, Nokia 8.3 5G este telefonul ales de cei mai noi agenți 00 în noul film din seria James Bond, No Time To Die, care va avea premiera în luna noiembrie. Cu o cameră cvadruplă PureView puternică și optică ZEISS, telefonul poate realiza fotografii și videoclipuri imersive, demne de scene de film, cu ajutorul efectelor ZEISS Cinema și OZO Audio.

Nokia 8.3 5G este smartphone-ul ideal pentru cei care își doresc să devină mai creativi. Realizat special pentru a suporta multiple rețele 5G în dezvoltare, Nokia 8.3 5G îmbină diferite componente RF într-un singur modul, fiind astfel nu doar un terminal global, dar și un smartphone pregătit pentru viitor și pentru noi pași în materie de 5G. Toți utilizatorii Nokia 8.3 5G vor beneficia de un abonament gratuit Google One timp de 6 luni. Aceștia vor putea surprinde mai multe momente și le vor putea edita, beneficiind totodată de viteze mai mari și de 100GB de spațiu de stocare online, în Google Drive și Google Photos – datorită abonamentului care poate fi împărțit cu până la 5 alte persoane.

Lashana Lynch, care joacă rolul agentului 00 Nomi în No Time To Die, a menționat: „Era în care trăim implică și faptul că avem acces la cele mai noi gadget-uri. Este fascinant ce pot realiza smartphone-urile în ziua de azi. Mă bucur să dezvălui acest nou smartphone în așteptarea lansării oficiale a filmului No Time To Die. Nokia 8.3 5G este dovada că gadget-urile Bond sunt mereu cu un pas înainte.”

Nokia 8.3 5G va fi disponibil începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, în varianta Polar Night, la prețul recomandat de 2.649 RON.

Accesorii Nokia

Tot astăzi au fost lansate și noile accesorii audio, Nokia Eadbuds Lite și boxa wireless portabilă Nokia, cu microfon integrat – prima din portofoliu – dar și noi carcase de protecție. Noile acesorii sunt ambalate sustenabil, în ambalaje realizate 100% din hârtie reciclabilă, fiind astfel cu un pas mai aproape de reducerea impactului la nivel de mediu.

Noile căști Nokia Power Earbuds Lite permit utilizatorilor să asculte melodiile preferate oriunde s-ar afla, având o autonomie de 35h și un design confortabil, cu control tactil intuitiv, care permite preluarea apelurilor sau schimbarea melodiilor. Certificarea IPX7 face ca acestea să fie rezistente la apă, până la 1m adâncime timp de 30 de minute, astfel încât utilizatorii le pot folosi la sală sau pot alerga în ploaie fără griji, în timp ce difuzoarele pe bază de grafen asigură un sunet clar. Nokia Power Earbuds în noile culori Polar Night și Mint sunt disponibile la prețul recomandat de 79 EUR.

Boxa wireless portabilă Nokia a fost creată pentru a fi cu adevărat portabilă, oferind până la 4h de autonomie, în timp ce microfonul integrat facilitează apelurile de grup. Utilizatorul poate conecta două boxe pentru un sunet stereo de înaltă calitate. Precum restul dispozitivelor audio, și boxa portabilă Nokia dispune de compatibilitate Bluetooth 5.0, astfel încât utilizatorii pot conecta orice terminal, indiferent de brand. Nokia Portable Wireless Speaker va fi disponibil la nivel global începând cu luna noiembrie la prețul recomandat de 34,9EUR.

Nokia Clear Case – pentru Nokia 2.4, Nokia 3.4 și Nokia 8.3 5G, cu protecție îmbunătățită la impact și ușurință în manevrare, datorită materialelor easy-grip și design-ului ultra-slim, care scoate în evidență aspectul telefonului. Nokia Clear Case pentru Nokia 2.4 și Nokia 3.4 va fi disponibilă începând cu luna octombrie, la prețul recomandat de 9,9 EUR.

Nokia Entertainment Flip Cover pentru Nokia 3.4, din piele vegană, reprezintă o soluție funcțională pentru utilizatorii care vor mai mult de la carcasa lor – protecție atât pentru telefon, cât și pentru ecran, buzunar pentru card și un suport pliabil, pentru entertainment. Nokia Entertainment Flip Cover va fi disponibilă la nivel global începând cu luna octombrie, la prețul recomandat de 24,9 EUR.

HMD Connect Pro

HMD Connect Pro diversifică oferta HMD Global, oferind companiilor o metodă ușoară de a avea toate smartphone-urile și terminalele conectate, indiferent de locație, într-o manieră sigură și transparentă. Serviciul oferă gestiunea centralizată a cartelelor SIM, control al costurilor și prevenție împotriva fraudelor, prin intermediul informațiilor cu privire la utilizare, depanare și diagnostic live direcționate în siguranță, în timp real. Cu peste 600 de rețele în peste 160 de țări, HMD Connect Pro oferă flexibilitate, facturare competitivă și transparentă, și o consolă pentru management-ul cartelelor SIM, la un cost adaptat nevoilor companiilor, indiferent de numărul țărilor în care acestea activează.

HMD Connect Pro va fi disponibil pentru companii începând cu luna octombrie 2020 în Australia, Finlanda, Franța, Indonezia, Italia, Olanda, Regatul Unit și Statele Unite.