Nokia a deschis Ziua a doua cu focus pe aplicaţii şi soluţii, a prezentat kitul de dezvoltare de aplicații Ovi SDK, accesibil direct pe web, cu ajutorul căruia dezvoltatorii de software pot face aplicații pentru terminalele Symbian în mod special, aplicații pe care le pot vinde prin Ovi Store către cei 50 de milioane de utilizatori…

Am băut o bere aseară cu CEO-ul Offscreen Technologies, Harri Myllynen, care produce majoritatea aplicațiilor touchscreen disponibile pentru S60 în Ovi Store la ora actuală. El a recunoscut că Symbian S60 nu se poate adapta la multi-touch orice s-ar modifica la sistemul de operare. Este imposibil. Totuși, ceea ce s-a făcut cu tehnologia Touchscreen depășește la ora actuală ceea ce poate face iPhone, susține el. S-au introdus diverse gesturi, derularea listelor doar trecând cu degetul peste ecran. Ne-a arătat aplicații pentru scris de mână, design, jocuri și multe altele. Inclusiv genul bazat pe accelerometru, care este prezent în Nokia X6 de exemplu.

Nokia Money este un alt punct de focus pentru finlandezi. Ei susțin că serviciul va fi destinat prima oară țărilor mai sărace. Carol Realini, CEO-ul Obopay, compania a cărei tehnologie este folosită de Nokia Money, a declarat că doar 1 miliard de oameni au cont bancar azi, sunt deschise 1,6 miliarde de conturi. Foarte mulți oameni nu au acces la servicii bancare, dar au telefon mobil – aproape alți 3 miliarde de oameni.

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

Serviciile bancare sunt similare cu vocea sau SMS, folosite de toată lumea, nu limitate ca serviicile de date.

S-ar putea câștiga cotă pe o piață de 7000 de miliarde de tranzacții pe an – estimare.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.