Sunt la Nokia World si o sa va povestesc ce se intampla azi – lansarea primelor telefoane Nokia cu Windows Phone, probabil si alte surprize. Scriu de la eveniment live, asa ca articolul va fi actualizat pe parcurs – internetul merge groaznic, ca la orice eveniment cu 3.000 de oameni in sala. Folositi cu incredere F5 pentru actualizarea paginii.

20111026-084302.jpg

Nokia World

Sunt la al treilea Nokia World si anul asta se simt in aer emotiile – Nokia si-a asumat un pariu dificil odata cu renuntarea la Symbian si trecerea la Windows Phone. Dar cred in continuare ca au sanse concrete de relansare – au hardware si design bun, Windows Phone este bun. Insa vor trebui sa investeasca in promovare – lumea nu cunoaste noua platforma Microsoft.

ads

La 9-04 fix (cred ca e 11 in Romania) a inceput oficial prezentarea Nokia – cu niste filme, evident. Sunt imediat linga scena.

20111026-090323.jpg

Colin Giles, vicepresedinte Nokia pe vanzari, deschide evenimentul. Stephen Elop intra in scena. Povesteste pe ideea ca experientele personale ne redefinesc viata si asa se intalmpla si cu telefoanele mobile si tehnologia in general. Stephen Elop spune ca Nokia este un brand de incerdere, dar era nevoie de o experienta noua, mai buna. Asa a fost ales Windows Phone.

Nokia a trecut printr-o perioada de tranzitie, dar acum nu mai este timp pentru indoieli. Elop recunoaste ca succesul din trimestrul trei se datoreaza telefoanelor dual-SIM. De asemenea, Symbian Belle a avut succes comparat cu lansarile precedente. Nokia N9 a fost laudat peste tot in lune. Cererea pentru Nokia N9 a fost peste asteptari – sold out in Rusia in ziua lansarii.

Seful Nokia revine asupra temei cu urmatorul miliard de oameni care vor descoperi telefoanele mobile si Internetul cu ajutorul Nokia.

Nokia Asha

Telefoanele sunt pe platforma S40 , pe care s-a lansat deja oficial Angry Birds.
Blanca Juri, vp pentru mobile devices, prezinta Nokia Asha, patru telefoane ieftine noi. Nokia Asha 300 pare un telefon mobil clasic. Cu ecran touch Este si un model Qwerty, Nokia Asha 200 dual SIM. Nokia Asha 201 este identic, dar cu un singur SIM. Includ card de 32GB si boxe integrate. Viata bateriei lunga – 52 de ore in player MP3.
Nokia Asha video:


Ultimul dintre noile terminale ieftine este Nokia Asha 303 – ecran full touch, qwerty, 3G, procesor 1GHz.

Nokia Lumia

Lumia sunt telefoanele Nokia Windows.
Nokia Lumia 800 este primul smartphone Windows Phone confirmat oficial. Nu e absolut nimic nou comparat cu prezentarea de aici. Camera foto e foarte buna, Nokia Drive pentru navigatie fara costuri – si hartile se descarca acasa pe PC. Nu necesita 3G sau Wifi – cu ghidare vocala ca la orice GPS. Nokia Music pentru pasionatii de muzica: fara cont, login, password sau orice altceva. Nokia si ESPN aduc pe Lumia 800 un Sports Hub, pentru fanii sportului.

Nokia Lumia 710 este confirmat si el, exact la fel cum s-a anuntat, prezentat ca fiind smartphone accesibil. Include Nokia Drive.

Nokia lanseaza si o serie de casti pentru pasionatii de muzica, revin cu detalii.

Elop anunta noi servicii: transport public- sa stii cand vine tramvaiul – si altele asemenea. Ecosistem, jocuri, aplicatii. Xbox live 🙁

Lansarea Nokia Lumia va avea cea mai mare campanie de promovare din istorie. 31 de operatori parteneri, retaileri care sustin lansarea. Inclusiv filme care vor rula in cinema 🙂

Nokia World video