Am fost ieri la o întâlnire cu oficialii Asus, care ne-au prezentat trei modele noi de routere. Se pare că segmentul de networking devine tot mai important pentru compania taiwaneză, iar pe segmentul premium au o cotă de piață de circa 80%. Am descoperit Asus ROG Rapture GT-AC5300, Asus RT-AC86U și Asus Lyra.

Asus ROG Rapture GT-AC5300 (foto de sus) este primul router wireless din lume creat pentru gameri. De asemenea, este primul dispozitiv de rețelistică care face parte din familia Republic of Gamers și este foarte puternic din toate punctele de vedere, mai ales hardware. Este primul router cu procesor cu patru nuclee la frecvența de 1.8 GHz și 1 GB de RAM. Se cerea un router special pentru gameri și într-adevăr prioritizează jocurile video. Prețul său este însă de vreo 2.000 de lei.

Asus RT-AC86U

Asus RT-AC86U este un router Wi-Fi puternic din clasa AC2900, care oferă viteze mari de transfer și acoperire extinsă. Oferă două benzi concurente 802.11ac, potențate de tehnologia NitroQAM. Lățimea de bandă și tehnologia MU-MIMO îl fac ideal pentru a fi utilizat în casele moderne, cu mai multe dispozitive, în timp ce antenele de înaltă performanță și RangeBoost ajută la eliminarea punctelor moarte.

Pasionații de jocuri vor aprecia îmbunătățirile oferite de RT-AC86U, prin Adaptive QoS, ce prioritizează traficul jocurilor și acceleratorul de jocuri încorporat WTFast, care optimizează conexiunile cu serverele de jocuri din întreaga lume. Sistemul integrat de securitate Asus AiProtection, susținut de Trend Micro Smart Network, furnizează o soluție centralizată pentru toate dispozitivele, detectând și neutralizând amenințările de pe Internet, înainte ca acestea să ajungă în rețeaua locală.

Asus RT-AC86U este disponibil în România la un preț aproximativ de 1100 lei (TVA inclusă).

Asus Lyra router

Asus a anunțat Lyra, un sistem Wi-Fi pentru întreaga casă, care utilizează o tehnologie de rețea avansată pentru a elimina punctele moarte și pentru a furniza o acoperire fiabilă și sigură în fiecare colț. Sistemul Lyra este proiectat să simplifice rețeaua Wi-Fi. Suportă până la cinci huburi inteligente ce încorporează antene și module Wi-Fi tri-band 802.11ac pentru a crea o singură rețea Wi-Fi, care se organizează automat pentru a furniza semnal stabil, fără întreruperi pentru fiecare dispozitiv, în întreaga casă. Prețul Lyra este de circa  2000 de lei.