Am fost la evenimentul Samsung dinaintea Mobile World Congress 2017, au lansat tableta Galaxy Book, noul Galaxy Tab S3, dar și noi ochelari VR cu un controller pentru jocuri și au vorbit de asemenea despre tehnologia 5G.
Da, Samsung Galaxy S8 se va lansa oficial pe 29 martie 2017.

Evenimentul Samsung

De data asta fără Zuckerberg și fără efectul wow al unui Galaxy S8, Samsung a început prezentarea recunoscând iar erorile Galaxy Note 7 și anunțând că va lucra înainte de toate pentru a pune bateriile în siguranță. Pe lângă cele opt proceduri diferite de testare, compania a anunțat că a creat o echipă specialiști în baterii și siguranța acestora, care vor lucra de-acum pentru a genera tehnologii care să asigure siguranța utilizatorilor.

Samsung a trecut apoi la noua tehnologie 5G și a reconfirmat parteneriatul cu operatorul american Verizon, împreună cu care a scos tehnologia 5G din laborator și a pus-o la test în condiții reale de trafic și utilizare. Bineînțeles, este vorba despre varianta lor de 5G, la ora actuală indutria duce lipsă acută de standarde 5G și fiecare producător a ales propria variantă. Pînă nu se pun de acord vom revedea bătălia dintre VHS și Betamax, dintre Blu Ray și HD DVD sau un exemplu de la noi, dintre LTE FDD și LTE TDD. Consumatorii vor avea o experiență slabă dacă sunt mai multe formate diferite, iar în final unul va fi abandonat și unul va câștiga lupta pentru supremație. Samsung a promis că vom descărca filme 4K UHD pe terminale și totul se va desfășura ultra-rapid.

Galaxy Tab S3 fără surprize

Cum spuneam, Galaxy Tab S3 a fost anunțat pe surse încă de anul trecut, doar că nu era lansat oficial deloc. Din 2015 nu aveau o tabletă de top. Tab S3 are dotări bune, are o realizare cu spatele metalic și ecran de sticlă care arată bine și stă comod în mână. Se mișă super-rapid, iar interfața părea ok, simplificată. Ecranul este Super AMOLED de 9.7 inch și are procesorul Snapdragon 820, nu veți avea nicio problemă de utilizare cu ea. Are 4GB de RAM și 32GB de stocare, plus slotul de card. Camera foto de pe spate este de 13 megapixeli, iar cea frontală pentru selfie de 5 megapixeli. Dispune de conector USB Type-C, GPS, Bluetooth 4.2, WiFi ac, Android 7.0 și baterie de 6.000 mAh. E subțire și se ține foarte ușor. Sunt variante LTE și WiFi, dar Samsung nu a vorbit nimic despre preț.

Galaxy Book intră pe terenul Surface

Samsung Galaxy Book este o cu totul altă poveste. Diferența esențială este că aceste tablete vin cu Windows 10, chiar dacă au S-Pen.
Sunt două variante, Galaxy Book 10.6, precum și Galaxy Book 12. Modelul cu ecran mai mic este perfect pentru călătorie, în timp ce modelul de 12 este perfect pentru artiștii digitali. Oferă un spațiu mai larg de lucru, putere de procesare și avantajele lui S-Pen.

Samsung Galaxy Book 10.6. Modelul de 10.6 este realizat pentru cei care călătoresc mai mult. Are procesor Intel Core m3, varianta ultraportabilă. Are 4GB de RAM și 64GB de stocare internă, iar din cauza Windows 10 îți rămâne relativ puțin spațiu. Am sistem cu 90GB care rămâne constant fără spațiu din cauza unor fișiere gen memory dump sau backup care ocupă tot SSD-ul. Dar și cu 64GB te descurci o vreme. La început merge totul ok. Pe microSD poți să pui pînă la 256GB.

Samsung Galaxy Book 12. Are un ecran de dimensiuni mai mari, iar procesorul este Intel Core-i5 Kaby Lake, are 4GB de RAM și 128GB de stocare, dar și varianta de top cu 8GB de RAM și 256GB de stocare, plus card micro SD. Cred că aici intră pe teritoriul Surface, este un dispozitiv ultraportabil bine dotat, bateria ține peste 10 ore. Probabil va avea un preț pe măsura performanțelor.

Toate device-urile lansate azi vin cu S-Pen și cu husa cu tastatură în pachet, nu trebuie cumpărat ceva separat.