Samsung a prezentat azi în România camera foto NX30, un aparat foto mirrorless de nivel entry (mă rog, mediu dacă ne luăm după preț), dar care are și o serie de avantaje. Senzorul este nou, iar vizorul eletronic este mobil și foarte bine gândit, însă de asemenea trebuie spus că această cameră are și minusuri.

Samsung NX30
Samsung NX30

Legat de modurile foto, nu are doar Auto. La prima întâlnire cu aparatul nu observasem modul Smart, care oferă acces la funcții speciale precum Smart Jump Shot, Creative Shot, Night, Fireworks, Beauty Face, Light Trace, Best Face, Landscape, Macro, Action Freeze, Rich Tones, Panorama, Waterfall. Recunosc, e greșeala mea.

Samsung NX30 se mișcă mai repede decât modelee anterioare testate de mine. Face pozele corect (asta cât am putut testa la fața locului și cât am putut vedea pe ecranul ei…). Este relativ ușoară, stă bine în mînă. Alt avantaj ar fi legat de tehnlogia NFC și posibilitatea de conectare rapidă la smartphone și transfer rapid de fotografii sau clipuri.

(!) Video review A20e - apasă play 😉

Ecranul rotativ constituie oricând un atuu, dar acum am văzut vizorul optic care se mișcă, mi s-a părut genial. Poți face fotografii mult mai bune folosind vizorul spre deosebire de ecran. Mult mai bune.

Un alt avantaj, pentru cei cu bani, este că ai acces la o gamă mare de obiective foto specializate, cu care poți realiza fotografii și filmări la calitate maximă. De asemenea, Samsung oferă pentru fiecare cameră foto cumpărată o licență Adobe Lightroom dacă vă pasionează prelucrarea imaginilor.

Samsung NX30 vizor
Samsung NX30 vizor

Laurențiu Faur ne-a povestit despre detaliile tehnice ale camerei, iar apoi câțiva pasionați de fotografie au vorbit despre experiența lor, evident pozitivă, cu acest aparat foto.

Acestea fiind spuse, abia aștept să testez camera 🙂

Laurentiu Faur, Samsung Romania
Laurentiu Faur, Samsung Romania

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!