Telekom prezintă astăzi primele rezultate ale proiectului STEP (Susținem Tinerii în Evoluția Profesională), un sistem care-i ajută pe studenți să își identifice cele mai bune direcții în viitoarea carieră. Este un sistem de internship în cadrul operatorului, iar stagiile sunt plătite.

telekom step
Tinerii au ocazia să descopere decalajul dintre ceea ce învață la facultate și ceea ce se întâmplă cu adevărat în corporație, în industria respectivă. Care sunt cerințele și rigorile unui astfel de job, cu alte cuvinte se lămuresc cu adevărat dacă asta vor să facă pe viitor.

În cadrul Telekom au prins tocmai perioada de schimbări din ultimul an, dupa rebranding și procesul continuu de integrare operațională. Au lucrat în echipe diverse, cu specializări diferite.

Proiectul prevedea ca 360 de studenți din zona București și Ilfov să aibă parte de consiliere în carieră, iar o parte să urmeze și stagiile de practică în cadrul companiei. În final, 524 de studenți au beneficiat de consilier, iar 255 au fost selectați pentru practică. Partenerii în proiect au fost Catalyst și AIESEC.

ads

Doar 37% dintre studenți cred că informațiile de la facultate corespund cu ceea ce se întâmplă în piață/ Cam 48% dintre studenți vor să participe la internship-uri, dar numai 21% au ocazia să se implice în stagii de practică. Își doresc să câștige experiență și să descopere ce se întâmplă în companii, contează renumele companiei și își doresc să continue eventual practica cu un loc de muncă în compania respectivă.

În primul rând învață cum se desfășoară procesele în cadrul unei corporații și au parte de mentori care îi ajută să învețe și să înțeleagă ce trebuie să facă. Proiectul STEP a durat 18 luni, iar ca rezultate se pot menționa multe lucruri. Au fost distribuite peste 40.000 de materiale de informare și au atins cel puțin 10.000 de studenți. Circa 9.000 de studenți au făcut aplicații, iar 1.500 au fost selectați pentru participare. S-au semnat parteneriate cu trei universități. Cei mai mulți aplicați au fost în zona Comercială, urmată de Tehnologie și Resurse Umane.

Studenții au primit 3.000 de lei pentru stagiul de pregătire, iar 116 dintre ei au primit un premiu special de peste 1.500 de lei.