Am urmărit evenimentul Apple și am pus aici câteva produse noi și interesante. Se confirmă MacBook Pro cu notch, au lansat procesoarele modificate M1 Pro și M1 Max, dar și alte informații care circulau pe surse.

MacBook Pro cu notch este oficial

Apple a anunțat un MacBook Pro reproiectat, care include acum un ecran de 14 inch cu notch central ca la iPhone. Aduce noile cip-uri Apple M1 Pro și Max (detlaii mai jos), dar și o selecție mai largă de porturi, în plus față de cele standard Thunderbolt. Laptopul vine cu un ecran ProMotion de 14,2 ”120Hz, pe care Apple îl numește „Liquid Retina Pro XDR”.

Notch-ul include o cameră web FHD, dar nu pare să includă FaceID. Acest redesign este primul major din gama de laptopuri profesionale Apple din 2016. De asemenea, marchează revenirea ecranului de 14 inch, pe care Apple nu l-a mai pus pe un laptop din 2005 (via The Verge).

Există și varianta cu ecran de 16.2 inch, care are rezoluția 3456×2240 pixeli. Rata de refresh este de 120Hz. Sunt disponibile ecrane Mini LED și OLED. Luminozitatea este 1.000 de nits, dar poate atinge la nevoie 1.600 nits. Ambele modele includ tehnologii audio premium.

Stocarea este pe SSD-uri cu viteze de 7.4 GB/s. Suportă până la 8TB de stocare internă. Memoria poate fi de 64GB.

Autonomia anunțată este de 17 ore video pentru 14 inch și 21 de ore de video pentru cel mai mare. Apple a anunțat că au eliminat substanțele poluante, folosesc aluminiu reciclat 100%, metale rare reciclate 100%, ambalajele sunt 90% reciclabile, elementele de plastic sunt din plastic reciclat. Fibrele de lemn utilizate provind din păduri gestionate responsabil.

Modelul de 14 inch va costa 1.999 dolari în SUA. Cel de 16 inch 2.499 dolari în SUA.

Apple unleashed M1 Pro and M1 Max

Procesoarele Apple M1 Pro și M1 Max

Apple a prezentat oficial noile procesoare dezvoltate in-house: M1 Pro și M1 Max. Cipul original Apple M1 a fost anunțat cu puțin mai puțin de un an în urmă. Era primul cip Apple pentru laptopuri, bazat pe ARM. Noile Apple M1 Pro și M1 Max sunt răspunsul mult așteptat al Apple, care promite o performanță a procesorului cu 70% mai bună și o performanță grafică de două ori mai mare decât M1.

În timp ce arhitectura de bază este încă aceeași de pe M1, Apple îmbunătățește hardware-ul la mai multe capitole. Avem un procesor cu 10 nuclee care oferă opt nuclee de performanță și două nuclee de eficiență, împreună cu un GPU cu 32 de nuclee. Noul cip suportă, de asemenea, mai multă memorie RAM, cu opțiuni de configurare de până la 64 GB (la fel ca la M1, memoria este încă integrată direct în cipul în sine, în loc să fie actualizată de utilizator). Lărgimea de bandă pentru memorie este de 400GB/s. Modelul M1 Max are 57 de miliarde de tranzistori.

M1 Max are GPU cu 16 nuclee, suportă memorie de până la 32GB, iar lărgimea de bandă este de doar 200GB/s. Ambele sunt produse pe 5 nanometri. Modelul M1 Pro are 33.7 miliarde de transistori.

M1 Pro poate accepta două XDR Pro Display. M1 Max acceptă trei ecrane Pro XDR și un televizor 4K.

Au făcut teste împreună cu Adobe, Davinci, Final Cut Pro, Cinema 3D. Performanțele sunt mult mai mari decât sistemele Intel (via Engadget).

Apple AirPods 3

Apple tocmai a prezentat AirPods de a treia generație. Cea mai nouă generație de căști wireless au un nou design care combină elemente de la modelele AirPods și AirPods Pro anterioare. Sunt realizate dintr-un plastic dur, care se potrivește mai bine în ureche. Dar forma lor s-a schimbat semnificativ pentru prima dată din 2016: noile căști au corpul mult mai scurt decât înainte. Acum sunt rezistente la apă și transpirație. Durata de viață a bateriei a fost extinsă la 6 ore de ascultare continuă. Compania pune un mare accent pe sunetul spațial și mixurile de muzică Dolby Atmos cu noile AirPods (via BI).

Airpods third gen

Sursa: The Verge