Miercuri și joi sunt plecat la Berlin cu ocazia lansării europene a terminalului Vivo X80 Pro, poate cel mai important challenger pentru marile flagship-uri disponibile la ora actuală. Realizat în parteneriat cu Zeiss, modelul premium este ideal pentru toți cei care filmează și fac fotografii. Are câteva funcții unice despre care o să vorbim mai jos.
În România, smartphone-ul va fi disponibil la finalul lunii iunie la prețul recomandat de 5.499 lei.

vivo x80 Pro

Detalii tehnice Vivo X80 Pro

Ecran: 6.78 inch, LTPO3 AMOLED, 3200×1440 pixeli, 120Hz, 1500 nits
Procesor: Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)
GPU: Adreno 730
Memorie: 8 / 12 GB RAM
Stocare: 256 / 512 GB UFS 3.1
Camera: 50+48+12+ 8 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 164.6 x 75.3 x 9.1 mm
Greutate: 215 g
Baterie: 4700 mAh + 80W + wireless 50W
OS: Android 12, Funtouch 12 (Global)
Tehnologii: Wi-Fi 56, Bluetooth 5.2, USB Type-C 3.1, NFC, gimbal OIS, optică Zeiss, Zeiss T lens coating
Preț: 5.499 lei

Tehnologii unice de la Zeiss

  1. ZEISS Cinematic Video Bokeh creează un bokeh oval la folosirea raportului standard pentru filme 2.39:1, redând efectul de obiectiv cu aspect cinematografic pentru ecran lat, pentru filmări clare şi expresive. De asemenea, utilizatorii au opțiunea de bokeh video obținut cu un obiectiv obișnuit şi pot crea videoclipuri portret cu bokeh printr-o simplă atingere. Efectul bokeh diferă în funcție de distanța focală, diafragmă şi distanța de înregistrare, iar pentru un cadru obișnuit 16:9, se obține un efect bokeh rotund;
  2. ZEISS Superb Portrait oferă acum efecte noi, precum ZEISS Cinematic Style Bokeh, permițându-le utilizatorilor să obțină aspectul clasic de la Hollywood prin adăugarea unui efect bokeh de film pentru un raport standard de 2.39:1 combinat cu un bokeh oval alungit, similar cu ZEISS Cinematic Video Bokeh.
  3. ZEISS Superb Night Camera oferă în continuare efectele deosebite pentru scenele de noapte;
  4. Pure Night View poate surprinde scene nocturne cu luminile orașului, păstrând aspectul şi atmosfera originale dintr-un cadru;
  5. camerele din spate au ZEISS T Coating: oferă performantă deosebită pentru scenele nocturne. Îmbunătățește transmisia luminii şi ajută la reducerea aberațiilor precum reflexii şi artefacte;
  6. ZEISS Natural Color împreună cu primul AI Perception Engine folosit în această serie, îmbunătățește claritatea culorilor şi permite ajustarea acestora şi a luminozității în timpul înregistrării;

Camere foto speciale

X80 Pro folosește o cameră frontală de 32 MP şi un sistem de patru camere format dintr-o cameră principală de 50 MP ultra-sensibilă cu senzor GNV şi stabilizator optic de imagine (OIS), o cameră grandangulară de 48 MP, o cameră pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal şi o cameră periscopică de 8 MP. Camera pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal reprezintă principala actualizare, oferind mai multă performanță şi stabilitate la filmare, iar camera principală a modelului X80 Pro conține un senzor GNV ultra-sensibil personalizat pentru corectarea reflexiilor şi reducerea luminii dispersate, fiind folosit împreună cu lentile din sticlă cu transmisie ridicată a luminii pentru a reduce apariția artefactelor.

Pentru a oferi fotografilor şi videografilor o experiență premium, X80 Pro folosește cel mai nou chip de imagine vivo V1+, care oferă o calitate deosebită cu ajutorul sistemului IA încorporat, pentru imagini cu aspect profesional. X80 Pro include şi o funcție nouă: o funcția IA pentru îmbunătățirea filmărilor care permite dispozitivului să identifice automat modul potrivit în funcție de condițiile de iluminare, utilizatorii având de ales între modul video HDR şi modul nocturn, în funcție de cadrul surprins. În plus, datorită chipului vivo V1+ utilizatorii vor avea o experiență vizuală îmbunătățită la afișare şi gaming.

Dotări hardware peste așteptări

X80 Pro folosește procesorul Snapdragon 8 Gen 1, care oferă o performanță CPU îmbunătățită în comparație cu modelul vivo anterior. De asemenea, acest smartphone folosește LPDDR5 şi UFS3.1 îmbunătățite pentru viteză crescută la utilizare şi accesare rapidă a memoriei de stocare.

X80 Pro oferă tehnologia Ultra Large Liquid Cooling Vapor Chamber care permite răcirea pe o suprafață extinsă, ceea ce ajută la funcționarea neîntreruptă a smartphone-ului atunci când folosește funcții solicitante precum jocuri cu grafică detaliată sau redarea înregistrărilor video.

Creat pornind de la nevoile utilizatorilor, noul X80 Pro folosește o baterie îmbunătățită. X80 Pro are o baterie de 4700 mAh care poate fi încărcată atât cu încărcătorul FlashCharge de 80W, cât şi cu încărcătorul FlashCharge wireless de 50W. Cu o baterie atât de mare, X80 Pro poate fi încărcat complet în doar 36 de minut.

Din păcate, telefonul nu are carduri de memorie microSD, foarte utile creatorilor. Și nici mufa de căști 3.5 mm jack utilizată de creatori pentru microfoane profesionale.

vivo X80 Pro va fi disponibil în Europa începând cu data de 15 iunie 2022. În România, smartphone-ul va fi disponibil la finalul lunii iunie la prețul recomandat de 5.499 de lei.