Vodafone a lansat astăzi (exclusiv) LG Optimus 7 E900, telefonul mobil cu Windows Phone 7 prezentat și la lansarea platformei mobile Microsoft zilele trecute. Terminalul va fi disponibil în oferta operatorului „pînă la finalul acestei luni”. Prețul de pornire pentru smartphone este de 129 de euro cu TVA inclus, la anumite abonamente pe doi ani.
Este puțin probabil ca Vodafone și LG să mai lanseze un alt terminal WP7 pînă la finalul acestui an.

LG Optimus G 0037
Utilizatorii Vodafone folosesc tot mai mult serviciile de date, iar știrile și rețelele sociale au urcat foarte mult în clasamentul celor mai utilizate servicii online, a spus Karsten Wildberger, chief commercial officer (CCO) Vodafone România. El a precizat că utilizatorii sunt foarte atenți la calitatea și viteza oferită de rețea și de aceea Vodafone investește pentru creșterea calității și verificarea continuă a calității acesteia.

LG Optimus 7 este un telefon HSPA (7,2 Mbps), ecran full touch de 3,8 inchi, camera foto de 5 megapixeli, procesor la 1 GHz, baterie de 1500 mAh. Cu un abonament mai accesibil, LG Optimus 7 este 219 euro cu TVA inclus.

Vodafone oferă și serviciul de asigurare a telefonului pentru acest model.

Michal Golebiewski, directorul de marketing Microsoft România spune că lansarea LG Optimus 7 cu WP7 este un important pas înainte în dezvoltarea industriei smartphone. „Astăzi telefoanele inteligente arată la fel și oferă aceeași experiență, de aceea Microsoft oferă acum o experiență diferită”, a explicat Golebiewski. Pe lângă segmentul consumer, social networking, Microsoft targetează cu WP7 și utilizatorii business, a adăugat el.

Din partea LG, Ki Sung Yu, vicepreședintele LG Electronics România, spune că parteneriatul cu Vodafone merge foarte bine. Iar lansarea Windows aduce un val nou.