Vodafone susține anul acesta cel mai mare eveniment de gaming din țară, E-Fest, unde participă circa 1.200 de elevi și studenți din toată țara. Am fost într-una din zilele evenimentului în Politehnică și era plin de concurenți. Și de părinții care îi susțineau. Nu este de mirare, se dau premii cash, ceea ce a atras atenția multor jucători profesioniști sau amatori.

 E-Fest Powered by Vodafone

Poli E-Fest Powered by Vodafone

Vodafone s-a apropiat în ultimii ani de comunitatea de gaming din România. De exemplu, în 2023 au susținut Bucharest Gaming Week, Gaming Marathon și alte evenimente similare. Publicul de gaming oferă un potențial nelimitat, acoperă toate generațiile, pentru mulți tineri gaming-ul reprezintă mai mult decât un hobby. Iar pentru jocuri performante este nevoie de tehnologie de ultimă generație, de o rețea puternică și capabilă să transporte datele. De-aici și implicarea Vodafone.

Am fost la E-Fest Powered by Vodafone. Din ce ne-au povestit organizatorii, s-au tras 40 de kilometri de cablu de rețea. Bine, și 40 de kilometri de cabluri pentru curent. Dar munca grea s-a făcut anul trecut, acum totul a fost un pic mai eficient. Sunt 200 de voluntari care ajută ca totul să se desfășoare conform planului.

Evenimentul se făcea de mult timp în Politehnică sub numele Lan Party, însă din 2022 au trecut la E-Fest cu o participare mai largă. Este un eveniment la care jucătorii înscriși își aduc propriile dispozitive de gaming. Astfel, cresc șansele profesioniștilor să câștige, dar nu întotdeauna se întâmplă așa.

Anul trecut au fost 1.400 de participanți pe cinci jocuri diferite. Anul acesta au păstrat patru tipuri de jocuri: EA FC24 (adică fostul FIFA), BrawlStars, League of Legends și Counter Strike 2. Sunt participanți de la clasa 1 și până la oameni înscriși la al doilea masterat.

Ambasadorii evenimentului sunt cunoscuții TrissMery, JaxiTV, Tudor Buțan și Mădălin, influenceri din lumea gaming-ului.

Jocurile video au depășit stadiul de curiozitate și devin parte din rutina zilnică a oamenilor, cu peste 7,8 milioane de jucători în România (care se joacă cel puțin o dată pe lună). Cifrele demonstrează o creștere continuă și impresionantă a acestei industrii. Conform datelor statistice, în 2023, industria jocurilor video a generat venituri globale de peste 150 miliarde de dolari, iar estimările arată că acestea vor continua să crească în următorii ani.

Vodafone este prezentă în România de 27 de ani. Grupul a investit în România peste 5 miliarde de euro, prezența fiind asociată cu o serie de premiere: primul serviciu de fax, primul call center, primul mesaj scris (SMS), prima conexiune 2G, primul operator care oferă servicii 3G, prima conexiune 4G și prima companie care oferă conexiuni 5G.

Astăzi, Vodafone continuă să investească în cea mai performanță rețea din România. Au primit iar certificare, pentru al treilea an consecutiv, „Best in test”, din partea organizației independente de evaluare comparativă umlaut.

Vodafone și-a adus o contribuție solidă la digitalizarea țării, fiind un investitor cheie în creșterea economiei românești și sporirea competivității afacerilor locale. Grupul Vodafone a generat în România peste 6000 de locuri de muncă directe și indirecte.

Galerie foto