Youtube.ro a fost lansat azi oficial în România, împreună cu noile opțiuni care permit monetizarea canalelor personale prin afișarea de reclame. Faci bani cu contul de Youtube încărcând propriile filme. Sunt curios dacă Mike sau Tequilla vor activa opțiunea și dacă se va dovedi că merită. Pagina principală Youtube arată fain și conține videoclipuri ale vedetelor locale, probabil după statisticile realizate de Google.

youtube.ro
youtube.ro

Sunt printre cele mai populare clipuri, dar și clipuri care se răspândesc repede, genul „viral”.

Dan Bulucea - Google Romania
Dan Bulucea – Google Romania

Dan Bulucea, managerul Google România, spune că era normal ca Google să-și recompenseze astfel furnizorii de conținut digital. Evident, ținta o reprezintă companiile care au astfel la dispoziție un nou mecanism, mai ușor de targetat, pentru promovarea campaniilor lor. Mișto că Google oferă posibilitatea utilizatorilor să vadă sau nu reclame, cel puțin așa zic.

Damien Viel - Youtube
Damien Viel – Youtube

Damien Viel, Youtube sales pentru Europa, ne povestește despre decizia de lansare a versiunii în limba română. Youtube a fost lansat oficial în 2005, iar în 2006 a fost cumpărat de Google pentru 1,65 miliarde de dolari. De atunci a început expansiunea globală și lansarea de versiuni localizate odată ce un anumit prag de utilizatori a fost atins.

Câteva cifre despre Youtube:

– 4 miliarde de ore video în fiecare lună;
– un miliard de unici pe lună;
– filme cu 15 milioane de vizualizări în prima oră;
– reclama Evian cu bebelușii, dacă nu ați văzut-o, căutați-o, a ajuns la 31 de milioane de vizualizări într-o săptămână.

În acest moment Youtube continuă dezvoltarea de conținut profesional, crearea de conținut origial, dar și content promovat.

Toate reclamelepe Youtube vor putea fi închise dacă utilizatorul nu vrea să le vadă.

Video

ACTUALIZEZ… apasă F5 din când în când…