Am fost astăzi la Radisson să văd noul laptop în ediție limitată Asus ZenBook Edition 30 și alte câteva dintre produsele expuse în premieră în România după lansarea lor la IFA Berlin 2019. Ies în evidență ProArt StudioBook Pro X, ProArt StudioBook Pro 17, ROG Zephyrus S GX502 Glacier Blue, dar și ROG Phone II.

Disponibil în ediție limitată, modelul Asus ZenBook Edition 30 este realizat special la aniversarea de 30 de ani de inovație Asus. Este un dispozitiv ultra-portabil, acoperit în piele, cu inserții de aur de 18 karate. Capacul modelului ZenBook Edition 30 are rama de aluminiu în culoarea Rose Gold. În același timp, laptopul este proiectat pentru a oferi cea mai extinsă suprafață a ecranului într-un spațiu fizic cât mai restrâns, margini ultra-subțiri de doar 2,8 mm pe părțile laterale, 3,3 mm în partea de jos și de doar 5,9mm în partea superioară (include și cameră web).

Modelele ZenBook Edition 30 sunt disponibile fie cu procesor Intel Core i7, fie cu Intel Core i5. Memoria RAM urcă până la 16GB, iar pe lângă grafica Intel integrată au un accelerator video dedicat, Nvidia GeForce MX250 cu 2GB. Integrează noul ScreenPad 2.0, un ecran secundar care îmbunătățește productivitatea și oferă noi modalități de a interacționa cu portabilul. ScreenPad 2.0 are o interfață de utilizare intuitivă, similară celei întâlnite pe telefoanele inteligente și permite administrarea cu ușurință a sarcinilor de lucru. Utilizatorul are acces la funcții utile și taste de acces rapid pentru automatizarea secvențelor complexe de comenzi, împreună cu alte aplicații precum Handwriting, Number Key, Doc Xpert, Slide Xpert și Sheet Xpert.

ZenBook Edition 30 este echipat exclusiv cu un set complet de accesorii premium, inclusiv un mouse în nuanța alb perlat, o cutie de lux, un mouse pad fabricat cu aceleași elemente stilistice și o husă din piele naturală cu interior moale care protejează laptopul și permite alunecarea ușoară.

Asus ZenBook Edition 30 este disponibil în România, într-o ediție limitată, prin intermediul magazinelor specializate, la prețuri ce pornesc de la 6.300 lei (taxe incluse).

Asus ProArt Studiobook One, Pro X sunt noile laptopuri vedetă lansate de taiwanezi la IFA Berlin și avem și modelele Studiobook 15/17 și Studiobook Pro 15/17. Seria este destinată creatorilor digitali, cei care lucrează la proiecte 3D, grafică, filme și alte soluții multimedia complexe care au nevoie de putere de procesare maximă. Laptopurile ProArt Studiobook sunt solide, foarte bine dotate hardware și sunt compatibile cu toate aplicațiile preferate de creatorii digitali. Studiobook Pro X este cel mai subțire și ușor model, probabil cel mai scump din serie. Studiobook 15 este compact și ușor, tocmai bun de luat pe drum, dar are specificațiile unui laptop de gaming, cu RTX2600 și Intel Core i9. Studiobook Pro 15 în schimb vine cu Nvidia Quadro pentru creatorii digitali (la fel și Pro 17). Iar Studiobook 17 și este varianta mai mare, mai puternică, dar este de asemenea mai greu de cărat și mai voluminos.

Asus ROG Zephyrus S este noul vârf de gamă pe gaming cu ecran care are rata de refresh 300Hz. Asus B9 este un nou laptop ultrasubtire și puternic, cu standard de rezistență de nivel militar.

Asus ROG Phone 2, unul dintre cele mai așteptate telefoane din toamna anului, are și o ediție specială Ultimate, care aduce maximum de tehnologie. Asus ROG Phone 2 Ultimate are tot procesorul Snapdragon 855 Plus, dar vine cu 12 GB de RAM și 1TB de evocare internă, la un preț de 1.199 euro. Prețul va varia in funcție de regiune și nu include TVA. Modelul va fi disponibil din trimestrul patru al acestui an (octombrie-noiembrie-decembrie). Versiunea Asus ROG Phone 2 pe care o știam deja are un preț de 899 euro, foarte competitiv. Are tot 12GB de RAM și 512 GB de stocare internă.