UPDATE (17.11.2015 – 19-41): concursul s-a încheiat, am făcut tragerea la sorți și am anunțat câștigătorul. BAFTĂ!
Mai sunt încă concursuri active

Evolio M5 este un smartphone accesibil cu Android, care a fost lansat împreună cu o garanție specială pentru display. Practic, dacă se sparge sau e zgâriat, ecranul este schimbat gratuit. Este și un model accesibil, cu un preț foarte bun. Iar un astfel de telefon va merge către un comentator care va răspunde la întrebarea de concurs.

Evolio M5
Evolio M5

Pro și contra Evolio M5

Avantajele modelului:
– preț foarte bun și dotări bune;
– garanție pentru display;
– Android 5.0 cu multe optimizări;
– experiență de utilizare bună;

Rămâne de discutat:
– nu are performanțele unui telefon de top;

Experiența cu Evolio M5

Acest model este un smartphone ieftin, destinat tinerilor sau celor care nu doresc să investească sume foarte mari într-un smartphone. La 449 lei este un telefon pentru oricine, dar nu este un vârf de gamă. Totuși, Evolio M5 are câteva avantaje interesante și cred că merită luat în seamă și urmărit în perioada următoare, poate chiar de Black Friday.

Evolio M5 are un ecran de 5 inch cu rezoluție standard (854 x 480 pixeli), un procesor quad-core la 1.3 GHz, 1GB de RAM și baterie de 2.000 mAh.
Dispune de stocare internă de 8GB, suportă carduri de memorie de pînă la 32GB. Are o cameră foto de 8 megapixeli pe spate, plus frontala de 2 megapixeli, tehnologie Bluetooth, Dual SIM, GPS și Wi-Fi. Pachetul de vânzare include și o pereche de căști Evolio cu microfon încorporat.

Este primul telefon din România care beneficiază de înlocuirea gratuită a display-ului cu probleme, indiferent că e spart, zgâriat, lovit, scăpat pe jos. Nu vă vor face probleme și va fi imediat înlocuit.

Inițial telefonul a fost comercializat cu Android 4.4 și promisiunea de upgrade la 5.0. De-acum înainte, toate modelele Evolio M5 vândute vin la pachet cu Android 5.0. Eu l-am testat o săptămână, este un model care arată decent, se mișcă bine și are o performanță decentă. Vedeți mai jos un videoclip cu prima deschidere a telefonului.

Am rulat și câteva teste de performanță pe noul Evolio M5. În cel mai popular test benchmark, Antutu, terminalul scoate 21.000 de puncte, cu alte cuvinte aproximativ 1/3 din performanța modelelor de top. Față de telefoanele din anii trecuți este însă destul de performant. Vedeți în galeria foto și o comparație cu modele de top mai vechi.

Telefonul arată bine, e adevărat, carcasa este din plastic și se văd amprentele pe ecran. Dar pentru un model de 449 de lei mie mi se pare destul de ok. Menționez de asemenea că nu am avut probleme cu aplicații, nu a avut lag, nu s-a blocat sau restartat.

Concurs Evolio M5

Concursul este activ pînă pe 15.11.2015 – ora 23.59. Trebuie să lăsați un comentariu la acest articol, în care spuneți ce anume vă place la acest telefon și ce ați face cu el dacă l-ați câștiga la concurs. Doar comentariile care răspund la ambele întrebări vor participa la tragerea la sorți. Evitați copy+paste și răspunsuri de genul “da, îmi place, îl vreau”, acestea nu vor participa la concurs.

Video: unboxing Evolio M5


Galerie foto