Compania Televoice a lansat recent modelul Evolio S5, unul dintre cele mai ieftine modele de smartphone disponibile pe piață, dar care nu dezamăgește. Prețul este de 349 lei, dar telefonul este ok, te descurci cu el în orice situație.

Atenție: concurs la final!

evolo s5 (16)

Pro și contra Evolio S5

Principalele atuuri ale acestui model sunt clare:
– preț foarte accesibil;
– design bun, materiale ok, stă ok în mână;
– funcționează ok, performanțele sunt decente, poți face orice cu el;
– display-ul este foarte bun;
– autonomie decentă;
– dual-SIM;
– slot pentru carduri microSD;

Rămâne de discutat:
– nu este făcut pentru jocuri, chiar dacă majoritatea vor funcționa ok;

După părerea mea este alegerea perfectă pentru cei mici, când le luați primul terminal, sau pentru bunici, pînă se învață cu tehnologia.

Experiența cu Evolio S5

Din momentul în care îl scoți din cutie, îți dai seama că este un telefon ok. Telefonul este bine realizat, solid, nu scârțâie nimic, nu se vede niciun spațiu în carcasă sau pe lângă ecran. Are o margine metalică care îi conferă un aspect plăcut și de asemenea e plăcut la atins și stă fix în mână, nu alunecă. La fel, după ce l-am deschis am observat interfața simplă, aproape de Android curat, ecranul bun, fără probleme de culori sau luminozitate. Am testat pe rând procesorul, camera foto, autonomia. Este un telefon foarte ok și totuși, costă 350 de lei – 75 de euro. Cred că este bun de luat dacă aveți nevoie de un device ieftin care să-și facă treaba.

Evolio S5 are un procesor quad-core, cu nuclee Cortex-A7 la 1.3 GHz, 1GB de RAM și stocare de 8 GB, dar are de asemenea slot pentru carduri de memorie de pînă la 32GB. Ecranul de 5 inch are rezoluție de bază, 854×480 pixeli, dar nu se observă mare lucru cu ochiul liber, arată ok, imaginile se văd bine, jocurile se văd ok. Am rulat pentru voi și niște teste de performanță, telefonul nu stă deloc rău, este la nivelul modelelor de top din 2012, iar comparat cu modelele recente are performanțe apropiate de un Zenfone 2, sub el, dar telefonul costă de patru ori mai puțin. Vedeți rezultatele în galeria foto de la finalul acestui articol.

Evolio S5 este un terminal dual-SIM, cu sloturi microSIM, are tehnologie 3G & 2G, plus obișnuitele WiFi, Bluetooth, GPS. Camera foto de pe spate are un senzor de 5 megapixeli, este foarte ok pentru cei mici, se pot face instantanee ok. Camera frontală este VGA, o puteți utiliza la videochat și mesaje, dar nu vor ieși poze prea bune.

Bateria integrată este de 2.000 mAh, dar datorită procesorului economic are o autonomie destul de bună.

evolo s5 (8)

Concluzii

Să stabilim ceva de la început: nu este un smartphone performant, făcut pentru jocuri și aplicații. Este un model foarte accesibil, cu preț bun, dar care nu te va dezamăgi. Funcționează bine, are performanțe decente, este bine făcut și realizat din materiale bune. Este un telefon echilibrat, stă bine în mână, nu arată rău, dar nu este nici un model de top. Evolio S5 este un telefon pentru cei care au nevoie de un model cu preț mic care să își facă treaba.

Cum spuneam, este un model ideal pentru copii, pentru momentul în care credeți că merită un telefon al lor, pentru la școală. Cu acest model nu va fi o criză dacă îl uită undeva sau dacă dau de pământ cu el. Prețul este foarte accesibil, cum spuneam, 350 de lei.

Concurs

Scrie un comentariu la acest articol în care spui cum ți se pare Evolio S5. De data asta 10 (zece) comentatori vor primi un premiu de la Evolio: un voucher de 10% DISCOUNT pentru orice PRODUS* de pe magazinul Evolio.

Vor fi aleși cei 10 câștigători după încheierea concursului.

Succes!

* discountul nu se acordă la produse resigilate, precomenzi și oferte speciale (altele decât reducerile de preț afișate pe site).

Galerie foto