Am testat Evolio X-Fit, o brățară smart pentru sport și fitness. Seamănă la prima vedere cu un smartwatch, dar este mai degrabă brățară smart care comunică prin Bluetooth cu telefonul. Prețul este foarte bun.

0021

Am remarcat Evolio X-Fit încă de la lansare datorită automiei mari oferite. Una din cele mai mari probleme ale brățărilor și ceasurilor smart este autonomia, iar nevoia de reîncărcare continuă te face să renunți în timp la aceste accesorii. Ei bine, X-Fit rezolvă problema și pentru că este rezistent la apă poți uita de el, îl ții la mână tot timpul.

Pro și conra Evolio X-Fit

Principalele avantaje ale acestui produs:

ads

– un preț bun pentru funcționalitățile oferite;
– autonomie de pînă la 30 de zile datorită ecranului e-ink;
– vizibilitate bună a ecranului;
– comunicare cu telefonul prin Bluetooth;
– se încarcă wireless, doar trebuie așezat în dock;

Dezavantaje:
– brățara și ceasul sunt din plastic;
– nu se pot schimba fețele ceasului sau fonturile;

Experiența cu Evolio X-Fit

După părerea mea este o bandă smart pentru sport și fitness, nu tocmai un ceas. Sigur, el afișează și ceasul cu ora exactă și data, dar arată mai mult a brățară. Are informațiile despre caloriile consumate și număr de pași, timpul petrecut în exercițiu. Are funcții de monitorizarea somnului, alarmă cu trezire prin vibrații, alertă pentru cei care stau prea mult pe scaun la birou.

Evolio X-Fit are un ecran cu tehnologia e-ink cu dimensiunea de 31×33 mm și o grosime de doar 9,8 mm. Se conectează la smartphone prin Bluetooth 4.0 și transmite automat notificări pentru apeluri ratate, SMS-uri sau diverse alarme. De asemenea, monitorizează activitatea fizică a utilizatorului și afișează numărul pașilor efectuați, distanța parcursă, viteza deplasării și numărul de calorii consumate. Schimbarea ferestrelor care afișează diverși parametri se face prin simpla atingere a unui buton.

Display-ul E-ink permite utilizatorului o vizualizare clară a meniului, indiferent de unghiul din care ecranul este privit, sau de cât de puternică este lumina soarelui. În funcție de preferințe, background-ul ecranului poate fi customizat în negru sau alb. Este rezistent la contactul cu apa, având factor de protecție IPX4. Interesant este că se încarcă wireless, trebuie doar așezat pe suport și nu mai ai nevoie de cabluri sau mufe care se pot strica.

Evolio X-fit dispune de o aplicație pentru smartphone, care permite utilizatorului gestionarea și stocarea datelor înregistrate de ceas. Gadget-ul este compatibil atât cu sistemul de operare Android, cât și iOS, începând cu versiunile Android 4.3 și IOS 7.0.

Cutia este interesantă, fiind realizată special pentru cadou, arată foarte bine. Găsiți fotografii la final cu toate elementele, inclusiv dock-ul de încărcare.

Ceasul este ușor de setat și de utilizat, iar la mână este ușor și comod. Ecranul este mare, vizibil, se activează destul de rapid și se închide automat. De altfel sunt multe funcții care intră în stand-by când nu este utilizat, tocmai ca să economiseacă energie. Prețul este de 199 de lei, mi se pare destul de bun.Concluzii

Evolio X-Fit este o brățară smart cu ceas, accesibilă, rezistentă la apă și ușor de utilizat. După părerea mea, dacă cauți un astfel de produs, este preferabil să aibă ecran pe care se afișează informațiile și nu doar aplicație. Apoi, este genial că are autonomie 30 de zile și nu trebuie să îți bați capul în restul timpului. Aplicația este disponibilă gratuit și poți să faci diverse setări din aplicație direct. Mi se pare o achiziție bună.
Puteți cumpăra brățara Evolio X-Fit la ei pe site.