Am testat eu multe tablete de-a lungul timpului, dar Galaxy Tab S8 Ultra 5G este prima care chiar poate înlocui definitiv laptopul. În plus oferă mai multă flexibilitate pentru cei care caută productivitate și creativitate într-un format portabil. Și este un device excelent pentru divertisment, fie că vorbim de streaming, fie că vorbim despre jocuri video.

Galaxy Tab S8 Ultra 5G

Prima tabletă cu ecran de 14.6 inch

Așteptam noua tabletă din luna februarie, după ce am urmărit lansarea. Samsung a surprins pe toată lumea aducând conceptul Ultra și pe tablete. La lansarea seriei Tab S8, compania sud-coreeană lansa prima tabletă Tab S8 Ultra. Aceasta vine cu cel mai mare și mai avansat ecran (14.6 inch) și ce

Tableta include funcții speciale de productivitate și un ecosistem perfect de accesorii pe care se bazează utilizatorii Galaxy. Evident este foarte simplu să transferi conținutul de pe smartphone-ul Galaxy pe tabletă sau pe un televizor Samsung. Eu am văzut tableta încă de la Mobile World Congress, dar este cu totul altceva când ai timp să experimentezi pe ea.

Pe lângă ecranul foarte mare și de foarte bună calitate, vine la pachet cu stylus-ul S-Pen. Ca fan Note nu pot decât să apreciez această implementare. Poți să iei notițe pe marginea documentelor sau a proiectelor analizate, poți să scrii de mână, poți să desenezi. În plus, am testat husa cu tastatură completă, pentru un scenariu de lucru similar laptopului. De-asta spun, este dispozitivul care oferă cele mai flexibile scenarii de muncă, dar și pentru divertisment.

Ecranul mare, Super AMOLED cu rezoluția 2960×1848 pixeli este perfect pentru multitasking, dar și pentru filme sau jocuri video. Are rată de refresh de 120Hz, are formatul clasic 16:10 foarte util, dar și tehnologie HDR10+ pentru filme și conținut vizual avansat. Nu degeaba este denumit în multe review-uri drept televizor. Atât pe birou, cât și pe canapea este perfect pentru vizionarea serialelor dorite, a clipurilor YouTube și a prezentărilor TED pe care nu trebuie să le ratați.

Galaxy Tab S8 Ultra 5G

Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 nu necesită vreo prezentare specială. Este cel mai puternic din 2022 și vă ajută să fiți eficienți în orice sarcină. Tableta păstrează chiar și slotul de carduri microSD pentru a putea stoca fișierele de mari dimensiuni precum filme 4K / 8K sau proiecții 3D sau VR.

Totuși, rămâne un dispozitiv cu o grosime de doar 6,3 mm, iar greutatea este de 726n de grame. O poți ține chiar și cu o singură mână fără să devină incomodă după un timp de utilizare. Mi s-a părut extrem de solidă, rezistentă, bine făcută. Samsung vorbește despre un cadru din aluminiu Armor, care este cu peste 30% mai rezistent la zgârieturi și cu 40% mai puțin predispus la îndoire comparat cu modelele anterioare.

Pentru videoconferințele de la muncă, tableta are două camere frontale de 12 megapixeli, oferind video 4K și posibilitatea de a vedea pe tot ecranul colegii care participă. Tehnologia de încadrare automată de la Samsung vă menține mereu în focus în timpul unui apel, chiar dacă măriți sau micșorați imaginea pentru a include noi participanți în conferință. Sunetul este la fel de clar ca imaginea, datorită celor trei microfoane de precizie care folosesc tehnologia avansată de reducere a zgomotului pentru a preveni zgomotul de fundal. Difuzoarele au tehnologie Dolby Atmos asigură o audiție cu detalii și claritate realiste.

Bateria de pe tabletă este mare (11.2200 mAh) și beneficiază de încărcare super-rapidă de 45 W care poate ajunge la 100% în doar 80 de minute. Poți încărca telefonul direct de la tabletă dacă este nevoie.

Accesorii potrivite

Tableta vine cu un S Pen nou și actualizat, care utilizează un algoritm de predicție pentru o latență redusă. Intenția este de a imita alunecarea unui stilou pe hârtie. Asta face orice interacțiune cu ajutorul creionului digital mai plăcută.

Mai mult, Samsung a semnat pentru prima dată un parteneriat exclusiv cu Clip Studio Paint pentru pasionații de desen și pictură. Pe scurt, transformă smartphone-ul într-o paletă digitală de culori, S Pen-ul devine o pensulă și ecranul extins al Galaxy Tab S8 este pânza tabloului. Personalizați instrumentele și alegeți opțiunile pensulei și chiar selectați culori vii din lumea reală din fotografiile realizate cu telefonul.

Alt accesoriu de nelipsit este Book Cover, husa cu tastatură completă. Duce funcționalitatea Ultra și mai departe. Aduce taste mai largi, iluminate, setări de comenzi rapide personalizabile și unghiuri de ridicare reglabile. Tastatura Book Cover include piele poliuretanică premium, antimicrobiană și un touchpad acoperit cu sticlă, care permite o tastare lină și receptivă. În plus, Wireless Keyboard Share vă poate conecta tastatura conectată la un smartphone Galaxy pentru o tastare ușoară pe toate dispozitivele.

Aveți, de asemenea, la dispoziție o mulțime de alte accesorii pentru Galaxy Tab S8 Ultra 5G, inclusiv o husă transparentă Note View care permite scrierea de mână cu S Pen.

Galerie foto