John Mueller, responsabilul Google cu căutarea online, a declarat pe Reddit că cei care utilizează AI pentru articole nu au un conținut original. După cum știm, motorul de căutare apreciază și relevanța autorului, vechimea și specializarea acestuia. Iar tehnologia AI se inspiră din alte site-uri și folosește texte și informații care au fost publicate deja.


Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Ce spune Google despre SEO cu ajutorul AI

El a spus așa: “prin definiție (simplific), dacă folosești AI pentru a-ți scrie conținutul, acesta va fi reproșat de pe alte site-uri”.

Aceasta înseamnă că AI învață practic din ceea ce există deja pe web și folosește aceste cunoștințe pentru a scrie pe baza a ceea ce există deja. Pe scurt, va relua ceea ce știe și va crea ceva bazat pe acele cunoștințe. Dar aceste cunoștințe nu sunt noi, deoarece sunt învățate pe baza a ceea ce este disponibil pe web.

Rețineți că Google a fost de acord cu utilizarea AI pentru a vă ajuta să scrieți conținut dacă este făcut pentru oameni, nu pentru motoarele de căutare.

John Mueller a mai spus în această postare pe Reddit: „Conținutul grozav nu se va clasa în mod automat bine, dar este mult mai dificil să se clasifice conținutul groaznic”. Deci nu este suficient să mai ai un conținut grozav.

Iată ce a postat :

Dacă doriți ca oamenii să creeze un link către site-ul dvs, trebuie să îl faceți demn de link, demn de recomandare. Dacă doriți ca motoarele de căutare să trimită oamenii în calea dvs, trebuie să furnizați ceva care nu este la fel ca pe alte site-uri (și, desigur, faceți mult mai mult decât să aveți acel conținut). Prin definiție (simplific), dacă utilizați AI pentru a vă scrie conținutul, acesta va fi copiat de pe alte site-uri.

Niciunul dintre detaliile tehnice nu contează atunci când un site nu are un scop clar, o propunere de valoare care se concentrează pe ceea ce lipsesc utilizatorilor și care oferă. Folosește detalii tehnice și scoruri pentru a-ți îmbunătăți activitatea, crearea de site-uri excelente din punct de vedere tehnic nu te va împiedica, dar mai întâi ai nevoie de acel scop.