Deocamdată pe surse, dar Sorin Grindeanu va fi numit la șefia ANCOM, organismul care reglementează piața telecom din România. Asta înseamă că povestea cu opoziția față de Liviu Dragnea a fost doar praf în ochi, iar Grindeanu este unul din oamenii apropiați liderului PSD. De fapt, avem și o cvasi-confirmare, care lasă să se înțeleagă mai multe.

ancom logo

ANCOM supervizează o piață de peste 4 miliarde de euro anual și este una dintre instituțiile care poate obține fonduri impresionante de la operatorii telecom prin diverse reglementări. De asemenea, salariul președintelui ANCOM a fost dezbătut ultima oara și părea să tindă spre 10.000 de euro pe lună. ANCOM are la nivel anual un buget de 100 de milioane de euro care pot fi cheltuiți conform planurilor instituției. Fostul șef ANCOM, Adrian Diță și-a dat demisia săptămâna trecută.

Adrian Diță fusese numit în funcție de premierul… ați ghicit, Sorin Grindeanu. Între timp, PSD a schimbat schema de numire a șefului ANCOM fără să mai fie nevoie de abrobarea președintelui României – ca să le fie mai simplu să numească pe cine vor. Cine era premier când s-a votat OUG nr. 33/2017 care îl scotea din traseul numirii pe președinte? Premierul Sorin Grindeanu. Modalitatea în care era numită anterior conducerea autorității și controlul parlamentar al activității acesteia fusese agreat chiar de Comisia Europeană înainte de închiderea unei proceduri de infringement declanșate în 2009 împotrivă României, tocmai pentru ingerințele dese ale politicului în activitatea acesteia.

Să nu uităm că Sorin Grindeanu a fost membru în comisia IT a Camerei Deputaților și Ministru al Comunicațiilor în guvernul Victor Ponta și că tot timpul l-a susținut pe Ponta, alt “rebel PSD” care vrea să facă numai bine pentru România. Praf în ochi încă o dată.

Foarte tarea faza asta și spune foarte multe despre PSD:

Dacă va fi propus pentru funcţia de preşedinte ANCOM, Sorin Grindeanu va primi voturi de la aceiaşi parlamentari PSD şi ALDE care l-au demis pe 29 iunie.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!