Pentru că tocmai s-au făcut cinci ani de când mergem în Halkidiki, îmi permit să vă recomand niște hoteluri, mai ales că unii chiar m-au întrebat ce și cum. În cinci ani cred că am fost de șase ori, ba nu, de șapte, dar odată am fost la Atena, nu în Halkidiki. Azi vă recomand hoteluri, dar am să revin cu top destinații de vizitat pentru Halkidiki și câteva idei despre activități în timpul liber. Doar să am și eu timp 🙂

Porto Carras - Halkidiki - Sithonia
Porto Carras - Halkidiki - Sithonia

Hoteluri în Halkidiki

Ele sunt ordonate după propria mea părere și experiență, iar prețurile sunt pe cameră/noapte/familie, noi am fost 2 adulți și 2 copii. În toate hotelurile au fost spectacole pentru copii, au diverse cluburi și activități, dar locurile de joacă pentru copii sunt cam neglijate.

1) Porto Carras – este un hotel situat la jumătatea peninsulei din mijloc (Sithonia – vezi pe harta Halkidiki), Porto Carras este un complex de cinci stele lîngă Neo Marmaras, un sat pescăresc destul de frumușel. Porto Carras are port, de fapt sunt două hoteluri, viluțe pentru pretențioși, vie – găsiți și în magazine vinuri de la Porto Carras, plaje diferite, club pe plajă. Are diverse piscine – închise, deschise, piscine cu tobogan, cu jacuzzi, tot ce vreți. Este locația perfectă în care veți găsi orice la îndemână și la standarde adevărate. Plus curățenie lună, oameni deschiși și amabili. Complexul este închis și nu intră străini din afară, deci nu veți avea nicio problemă. Iar restaurantul este chiar de cinci stele. Recomand total. Costă vreo 150-200 de euro pe cameră/noapte, dar poate prindeți o ofertă 🙂

Makryammos - Thassos
Makryammos - Thassos - receptia 🙂

2) Makryammos Bungallows – pe insula Thassos, a fost una dintre cele mai interesante aventuri, anul trecut. Întâi experiența cu bacul, suvolat de pescăruși, sosirea pe insulă, experiența unui hotel inedit. Este construit într-un golf întreg, ca un complex de căsuțe. Pe un deal cobori în serpentine pînă la mare, vreo 1 kilometru cu mașina, mai repede pe scări direct. Este de asemenea închis, dar pot veni turiști cu vaporașul, care acostează direct în pe digul complexului. Camerele nu sunt extraordinare, dar curate și împrospătate zilnic. Au păuni liberi prin curte și căprioare, cerbi într-o rezervație aproape de plajă. Costă vreo 100-150 de euro pe noapte camera, dar merită, eu recomand. Nu ratați o vizită la piscina naturală Giola!

Aristoteles Beach - Kassandra - Halkidiki
Aristoteles Beach - Kassandra - Halkidiki

3) Aristoteles Beach – un hotel situat pe Kassandra, peninsula cea mai apropiată de Salonic. Nu este un hotel perfect, dar are un design aparte și este un complex interesant, de luat în calcul și la un preț foarte ok. Aici am avut cameră family adevărată, de fapt două încăperi, un pat dublu pentru adulți și două paturi foarte ok în altă parte pentru copii. Baia era la jumatate între cele două camere, foarte mișto aranjament. Mâncare foarte bună, piscină mare și piscină pentru copii. La plajă se merge pe o pasarelă care taie șoseaua și apoi cobori mult, când am fost noi nu mergea liftul, dar anul ăsta l-am văzut funcționând. Este aproape de Afitos, o locație care nu trebuie ratată dacă treceți prin zonă.

4) Philippos Beach – un hotel mediu situat foarte aproape de ultima localitate înainte de muntele Athos, Ouranopolis. Este la vreo 6-7 kilometri de oraș. Foarte frumos, o locație perfectă pentru relaxare și chiar reculegere dacă vreți să vizitați Athos. Iarăși camere mari, foarte aproape de plajă – era tot peste drum de hotel, multe dotări, mâncare foarte bună. Din păcate nu găsesc poze cu el, dar au un site vechi aici.

5) Calypso – hotel ieftin situat pe Kassandra, in Hanioti, un oraș care merită vizitat și el. Are plajele foarte frumoase, Blue Flag, taverne aproape de plajă, multe magazine și restaurante. Au fost foarte de treabă, curat, mâncare bună, copiii au mers gratuit, au o piscină foarte ok.

 

Hotelul de anul ăsta nu îl recomand. Portes Palace a costat peste medie, dar oamenii au fost complet neatenți și nepăsători legat de problemele și frământările noastre. Am stat trei ore așteptând camera, au dat din umeri când nu mergea curentul, mirosea a mucegai.