LG G Pro 2 s-a dovedit unul dintre cele mai bune terminale de la Mobile World Congress 2014. Nu doar că are un hardware excelent și o ofertă foarte generoasă de aplicații, dar au dezvoltat chestii noi, pe care încerc să le dezvolt mai jos. Dar are și niște probleme, de pildă una este cea de design semnalată și anul trecut la primul G Pro, iar a doua problemă ar fi că nu știm dacă vine în Europa, a fost o serie dedicată continentului asiatic.

LG G Pro 2
LG G Pro 2

LG G Pro 2 are o serie de dotări excelente, așa cum notează colegii de la PlayTech: Qualcomm Snapdragon 800 cu 4 nuclee la 2.26 GHz, ecran IPS FullHD de 5.9 inci și 32 sau 16 GB de stocare internă. De asemenea are și slot pentru cardurile microSD suportând până la 64 GB în format SDXC. Camera foto are senzor de 13 megapixeli cu stabilizare optică și este capabilă de filmare 4K.

Mi-a plăcut mult funcția lor de blocare/deblocare. Poți seta un cod secial de unlock printr-o succesiune de atingeri ale ecranului. Ecranul se închide sau se aprinde când ciocănești în el, dar trebuia pînă acum să introduci codul de securitate pentru a debloca telefonul. În loc de acest cod acum poți seta să apeși într-o anumită ordine, detalii în acest clip video:

Chestie mai simpatică, mai rapidă și mai la îndemână de folosit decât scanner de amprentă sau scanner de retină. Sau decât alegerea unui cod sau parolă sau ce vreți voi. E drept, cel care vrea să îți fure telefonul poate observa rapid codul de deblocare dacă te urmărește un pic.

LG G Pro 2
LG G Pro 2

Hands on video:

Am mai pus poze și la final. Să vedem însă și alte noutăți.

Alte noutăți LG

La standul de la Mobile World Congress 2014 vedeta era de departe LG G Flex. Aveau peste tot reclame, ecrane cu informații despre el, ba chiar un stand de trei metri cu o reproducere a terminalului la scară largă. Concluziile mele legate de acest terminal le găsiți în review dacă urmați link-ul de mai sus.

De asemenea, la standul LG au fost prezentate noile telefoane din seria L. Se pare că toți marii jucători au o obsesie cu telefoanele ieftine și cred că acolo vor face vânzări.

Standul LG la Mobile World Congress 2014
Standul LG la Mobile World Congress 2014

Nu am văzut la stand noul model anunțat recent LG F70, alt terminal ieftin, dar cu 4G.
Modelul are displayde 4,5 inch (800×480 pixeli), procesor quad-core la 1,2GHz, 1GB de RAM și 4GB de stocare, baterie de 2,440 mAh. CAmera foto de pe spate are senzor de 5 megapixeli, iar pe față este una VGA. Vestea bună ar fi că are Android KitKat.

LG F70
LG F70

Galerie foto